Junioru universitātes noslēguma nodarbība

Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33; Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs Rīgā

2014. gada 10. maijā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika Jelgavas pašvaldības mērķprogrammas dabazszinībās un matemātikā „Junioru universitāte” noslēguma nodarbība.

5. un 6. klašu skolēniem nodarbību vadīja matemātikas pasniedzēji Aleksandrs Smirnovs un Marta Logina. Skolēni savas zināšanas parādīja viktorīnā, kurā bija jāatbild uz 23 jautājumiem par matemātikas tēmām. Skolēni paši veidoja komandas un atbildēm izmantoja balsošanas pultis. Viktorīnā uzvarēja komanda „Matemātiķi” (Jelgavas 5. vidusskolas 5. kl. skolēni A. Zubova un A. Dovgals).

Noslēgumā Junioru universitātes programmas vadītāja Ilze France pasniedza dalībniekiem atzinības rakstus par sekmīgu darbu 2013./2014.m.g.

7. un 9. klašu skolēni noslēguma nodarbībā „Ārstniecības augi un to izmantošana” kopā ar bioloģijas pasniedzēju Andri Nikolajenko devās mācību ekskursijā uz Latvijas Universitātes Botānisko dārzu Rīgā. Botāniskajā dārzā skolēni varēja iepazīties ar aizsargājamo augu, ārstniecības augu un pat indīgo augu kolekcijām.

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktora vietniece Signe Tomsone pastāstīja par Botāniskā dārza darbības virzieniem un iespējām apgūt profesijas, kas saistītas ar bioloģiju un dabaszinātnēm.

Nodarbības laikā skolēni apskatīja ārstniecības augus, kas pie mums neaug, piemēram, alveju, olīvas un eikaliptu, kā arī uzzināja, kuras auga daļas izmanto medicīnā.

ZRKAC aicina Junioru universitātes dalībniekus piedalīties nometnē „Vasaras sesija 2014”, kas notiks no šī gada 11. augusta līdz 15. augustam. Dalības maksa 15.00 EUR (ēdināšana).

Pieteikumus gaidām līdz 13. jūnijam Vispārējās un profesionālās izglītības atbalsta nodaļā.

Sekojiet līdzi informācijai ZRKAC mājas lapā www.zrkac.lv

Informācija pa tālruni: 63012152, 29102645 Sanita Šabanska, ZRKAC Vispārējās un profesionālās izglītības atbalsta nodaļas vadītāja

Galerija

Mācību gada noslēguma nodarbība Junioru universitātes 5. un 6. klašu skolēniem
Atgriezties