Veselīgi našķi labsajūtas uzlādei un enerģijai
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

Veselības mēneša ietvaros cenšamies būt gan fiziski aktīvi, gan arī piedomāt pie tā, ko liekam uz šķīvja. Ikdienas skrējienā, lai ātri atgūtu enerģiju bieži vien sevi iepriecinām ar kādu saldumu, lai kaut uz brīdi izjustu labsajūtu. Nereti gadās, ka šīs labsajūtu uzlādes notiek pārāk bieži un tās nevarētu nosaukt par veselīgām. Bet ko darīt, ja ir vēlme apvienot ko saldu, tanī pat laikā neaizmirstot par veselīgu ēšanu? Atbildi uzdevām Annai Birmanei jeb Annai Pannai, kuru pazīstam no raidījuma „Gatavo 3”. Viņa cep kūkas, gatavo makarūnus, kapkeikus, kā arī dažādus saldos kokteiļus un garšīgus batoniņus.

Anna Panna dalās savās receptēs ar citiem ne tikai raidījumā „Gastavo 3”, bet arī vada meistarklases. Un tā, 21. oktobra vēlā pēcpusdienā Zemgales reģiona kompeteņču centrā interesentiem bija iespēja bez dalības makasas līdzdarboties Veselīgo saldumu gatavošanas meistarklasē.

Ar smaidu uz lūpām un priekā dzirkstošām acīm Anna Panna vienlaikus gatavojot saldos kokteiļus un saldos batoniņus vienu pēc otra, dalījās ēdiena gatavošanās pieredzē, stāstot arī par dažādiem knifiņiem, piemēram, gatavojot avokādo kūku, lai tā labāk sastingtu, ir jāpievieno kokosriektu eļļa, kā arī nedaudz pievienota citrona sula ļauj ēdienam ilgāk saglabāt savu izskatu.

Šajā garšu kārpiņu karuseļa braucienā viņai asistēja vīrs Kārlis, kas atraktīvā veidā atbildēja uz klātesošo jautājumiem, norādot, ja gadās uzņemto kaloriju enerģiju neizlietot, un tā pamazām sāk uzkrāties problēmzonās, viņš, kā fitnesa treneris, viennozīmi palīdzēšot tikt ar to galā.

Pozitīvās atmosfēras iedvesmotie atsaucās aicinājumam palīdzēt gan sagatavot produktus, gan pēc tam arī no sagatavotās masas izveidotos veselīgos un garšīgos batoniņus savelt degustējamās bumbiņās.

Iedvesmoti un apņēmības pilni klātesošie piefiksēja gan padomus, domājams, sastādot arī pirkumu sarakstu un ieplānoja jau tuvākajā laikā apmeklkēt tuvāko eko veikalu, jo labu produktu iespējams pagatavot, izmantojot tikai kvalitatīvas sastāvdaļas.

Noslēgumā ar Kārli pasākuma dalībnieki visi kopā izpildīja dažus vingrojumus, jo uzņemtā enerģija ir jāliek lietā!

Vietu skaits pasākumā bija ierobežots, tāpēc visu pieteikties gribētēju interesi nebija iespējams apmierināt. Sakarā ar lielo iedzīvotāju atsaucību, organizatori apsver iespēju atkārti organizēt meistarklasi, tāpēc sekojiet līdzi informācijai.

Galerija

Annas Pannas meistarklase "Veselīgi našķi"
Atgriezties