Aktrises Olgas Dreģes personība staro Jelgavā un iedvesmo jelgavniekus.
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

10. novembrī, Mārtiņdienas vakarā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) pasākumu ciklā „Iedvesmas telpa” viesojās  latviešu izcilā aktrise Olga Dreģe. Ienākot zālē, skatam pavērās bieži neredzēta aina – zāle piepildīta ar cilvēkiem, un pilnīgi visi smaida. Personiski tikties ar visas tautas mīlēto mākslinieci un ieklausīties viņas  pārdomās par prasmi dzīvot un būt laimīgam, bija ieradušies vairāk kā 200 cilvēku.

Tikšanās tēma – „Kā būt laimīgam”, jo Olgas Dreģes personība ir patiess piemērs tam, kā prast ikdienā saglabāt dzīvesprieku un nezaudēt dzīves vitalitāti līdz ļoti cienījamam vecumam.

Aktrises personības starojums piepildīja zāli ar īpašu enerģiju, kurā mākslinieces pārdomas par dzīvi, paaudžu pēctecību un savas zemes mīlestību lika aizdomāties par ļoti nopietnu jautājumu – ar ko mēs piepildām savu ikdienu? Vai ar nemitīgu dzīšanos pēc „visa kā vairāk” un īgņošanos par tik daudz ko? Vai tomēr cenšamies dzīvi baudīt tās patiesajā skaistumā un pašu radītajā mīlestības vidē, jo visa pamatā, pēc mākslinieces domām, ir un paliek mīlestība. Mīlestība pret Dievu, pret savu zemi, pret savu ģimeni, pret cilvēkiem, ar kuriem dzīvē saskaramies.

Nav jācenšas skriet pa dzīvi, lai noķertu laiku, kurš mums nepieder, bet jāmācās to novērtēt un baudīt kā dāvanu, kura mums iedota avansā. Šis avansā iedotais laiks mums katram jāpiepilda ar vērtībām, kuras nav izmērāmas naudā un mantā, jo skrējiena galā „nāve visus nolīdzina”. Pati Olgas kundze to iemācījusies no saviem vecākiem un ģimenes, dzīvē pārvarot gan kara un pēckara laika grūtības, gan aktrises mūža piepildījumu, kurā uz skatuves dēļiem paliek arī personīgā dzīve. Bet laimes starojums sejā, kad māksliniece stāsta par mājās sakrātajiem trīs maisiem ar izkaltētām skatītāju dāvāto rožu lapiņām, atklāj, ar kādu mīlestību un uzmanību aktrise attiecas pret saviem skatītājiem. Un droši vien tāpēc ir tā, ka pretī ir saņemts tas, kas tik dāsni dots citiem katrā izrādē mūža garumā – apbrīna, patiesa cieņa un visas tautas mīlestība.

Paldies māksliniecei arī ZRKAC vārdā par atsaucību atbraukt uz Jelgavu un dāvāt jelgavniekiem savu laiku, enerģiju un sirds siltumu tik saspringtajā ikdienas darbu virpulī.

Pasākuma apmeklējums jelgavniekiem bija bez maksas, un vēlme tikties ar cienījamo mākslinieci bija tik liela, ka pasākumam paredzēto vietu skaits tika aizpildīts jau nedēļas laikā, tāpēc visiem interesentiem nemaz nebija iespējams pasākumā piedalīties.  

Bet Iedvesmas telpas pasākumi turpināsies un ceram mūsu klientus iepriecināt ar jaunām un interesantām tikšanām decembrī un arī 2016. gadā.

Uz tikšanos Ziemassvētku Iedvesmas telpā, un lai iedvesmojoša patriotu nedēļa un Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētki! 

Galerija

Iedvesmas telpā viesojas aktrise Olga Dreģe
Atgriezties