Amatniekiem un mājražotājiem- iedvesmai, radošumam un sadarbībai
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2015.gada 2.decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika 5. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža.

Pasākumu vadīja ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, kas atskatījās uz paveikto aizvadītajos gados, uzsverot, ka lēmumu par šāda pasākuma organizēšanu palīdzējušas pieņemt Aija Degaine un Vija Videga. Abām sadarbības partnerēm atzinības rakstus pasniedza ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna. Kontaktbiržu atklāja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, kurš uzsvēra, ka mājražotājiem un amatniekiem pēc iespējas vairāk ir jāsadarbojas, un aicināja būt radošiem, veidojot un laižot tirgū savu piedāvājumu. Turpmākajā pasākuma daļā bija iespēja uzklausīt vienkāršus, sirsnīgus, iedvesmojošus pieredzes stāstus, tiekoties ar “Zanes saldumu” radītāju Zani Seipuli, z/s “Caunītes” īpašnieci Santu Rubeni, “Zaļās Zemes” īpašniekiem Ingu un Mareku Gūtmaņiem, “Pārlielupes pirtniekiem” Initu un Mareku Babrāniem un metāla tauriņu un rotaslietu radītājiem Kristinu Černovu un Ēriku Timofejevu.

Pasākuma turpinājumā viesojās uzņēmēja, televīzijas personība un radošuma guru Gundega Skudriņa. Viņas dzīvesprieks, enerģija, daudzpusība un radošā pieeja aizrāva un suģestēja. Gundega dalījās savās atziņās, kas viņai pašai palīdz, vadot un organizējot darbus un pasākumus uzņēmumā „Skudras metropole”. Viena no atziņām - tikai sadarbībā var kaut ko paveikt. G. Skudriņa rosināja nebaidīties iet jaunus un neierastus ceļus gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Pasākuma noslēgumā bija iespēja vērot modeļu uznācienu Daigas Latkovskas veidotajos tērpos ar amatnieces Gintas Zaumanes radītajām rotām un aksesuāriem. Jāpiebilst, ka modeles bija sabiedrībā pazīstamas dāmas un jaunietes.

Visa pasākuma gaitā bija iespēja konsultēties pie “Altum” speciālistiem par atbalsta iespējām mazajiem uzņēmējiem.

Kopumā pasākuma mērķis - iepazīties ar jaunākajiem amatnieku un mājražotāju ražojumiem, dalīties pieredzē,  tikties, tīkloties, sadarboties, iedvesmoties, saņemt enerģijas lādiņu un optimisma devu - tika sasniegts. Par to liecina daudzie pateicības vārdi:
„Nav nemaz jābrauc uz ārzemēm. Brīnumi ir tepat.”
„Liels paldies visiem, kuri organizēja un vadīja šo bezgala jauko, interesanto un vajadzīgo  pasākumu! Lai Dieva svētība Jūsu dzīvē un arī mūsējā! Paldies, pasākums mūs bagātināja!”
„Paldies organizatoriem! Tiešām saņēmu lielu iedvesmu!”
„Liels paldies par patiesu baudījumu visa pasākuma garumā! Fantastiski! Pat nevar iedomāties, ko spēj mūsu cilvēki. Paldies par brīnišķīgajiem pieredzes stāstiem. Jūtos kā spārnos.’’
„Jutos ļoti iedvesmota, īpaši no radošās Skudriņas stāsta – cik vienkārši un fantastiski! Jābūt savā vietā un jāsatiek īstie cilvēki, un kopā var radīt brīnumus!”
“Liels paldies par jaukām emocijām!!!”

Galerija

5. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža
Atgriezties