Junioru universitātes nometne „Vasaras sesija 2013”

Vieta: Svētes pamatskola
Atbildīgais: Sanita Šabanska

Junioru universitātes nometne „Vasaras sesija 2013” norisinājās no 2013. gada 12. līdz 16. augustam Svētes pamatskolā. Nometnē piedalījās 51 Jelgavas pilsētas skolu 5., 6., 8., un 9. klašu skolēns.

Junioru universitātē arī sesijas laikā skolēni papildināja savas zināšanas eksaktajos mācību priekšmetos, piedaloties interesantās nodarbībās un pildot uzdevumus, kas ļauj uz ķīmiju, fiziku, bioloģiju un matemātiku palūkoties no mācību stundām neraksturīga skatu punkta. Skolēni pētīja ūdens kvalitāti Svētes upē, veidoja ūdens filtrus no dažādiem sadzīvē pieejamiem materiāliem, maskējās, lai kļūtu nepamanāmi dabā, veidoja Saules sistēmas modeli un veica daudzus citus interesantus uzdevumus.

Junioru universitāte ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīts projekts spējīgiem un talantīgiem skolēniem, ko īsteni Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs. Projekta mērķis ir nodrošināt atbalstu eksaktajos mācību priekšmetos un veicināt skolēnu radošo un tehnisko domāšanu dabaszinātnēs un matemātikā.

Galerija

Junioru universitātes nometene „Vasaras sesija 2013”
Atgriezties