E-prasmju nedēļa veiksmīgi noslēgusies
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

No 7. marta līdz 12. martam jau septīto gadu Latvijā norisinājās Starptautiskā E-prasmju nedēļa. Tās mērķis ir veicināt visas sabiedrības diskusiju par digitālo prasmju nozīmi, iepazīstināt ar jaunākajām digitālo prasmju apmācības programmām un rīkiem, kā arī e-pakalpojumiem. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) šajā nedēļā saviem klientiem piedāvāja daudzveidīgu pasākumu klāstu.

Visapmeklētākais no ZRKAC pasākumiem bija seminārs „Interneta veikala, mājas lapas izveides iespējas vietnē Mozello.lv”, kura dalībnieki uzzināja par interneta sniegtajām iespējām un to izmantošanu biznesa attīstīšanai. Iemācījās, kā izveidot mājas lapu, kā atvērt interneta veikalu un kā ar reklāmas palīdzību piesaistīt jaunus klientus.

Lielu atsaucību guva arī semināri „Mākoņpakalpojumu iespējas datu glabāšanai, koplietošanai, aptauju veidošanai. Vai izmantot iespēju pāriet uz jaunās paaudzes operētājsistēmu MS Windows 10?” un „Infografiku izveides iespējas ar tiešsaistes rīku Piktochart.com”.

Jelgavas skolu audzēkņi apmeklēja praktisko nodarbību par datoru - tā uzbūvi un darbību, kuras laikā uzzināja par datora sastāvdaļām un darbību, kā arī LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes studentu vadībā mācījās izjaukt un salikt datoru.

Seminārs „Jaunas prasmes darbā ar izklājlapu lietotni MS Excel 2013” bija orientēts uz pašvaldības iestāžu darbiniekiem. Tā apmeklētāji apguva prasmes darbā ar izklājlapu lietotni padziļinātā līmenī, piemēram, datu validācijas izmantošanu, lai kontrolētu datu vai vērtību tipu, ko lietotāji ievada šūnā, funkcijas VLOOKUP izmantošanu, šūnu, darblapas un darbgrāmatas aizsargāšanu, datu formas veidošanu un izmantošanu.

Divas E-prasmju nedēļas dienas ZRKAC bija veltītas klientu individuālai konsultēšanai: pirmdien par e-pakalpojumu izmantošanu, otrdien par dažādām ar IKT izmantošanu saistītām  tēmām. Klienti piesakoties norādīja sevi interesējošos jautājumus, un no speciālistiem saņēma savām vajadzībām pielāgotu konsultāciju.

Latvijā E-prasmju nedēļu koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Aktivitātes E-prasmju nedēļas dalībniekiem bija pieejamas gan klātienē, gan tiešsaistē. Arī ZRKAC apmeklētājiem bija iespēja iestādes foajē vērot šīs tiešraides.

Kopumā Latvijā e-prasmju nedēļas aktivitātēs piedalījās 103 novadi un pilsētas. Iedzīvotājiem tika piedāvāti vairāk nekā 750 pasākumi, ko nodrošināja vairāk nekā 150 partneri: ministrijas, valsts aģentūras, uzņēmumi, bankas, skolas un universitātes, bibliotēkas, pašvaldību iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Galerija

E-prasmju nedēļas pasākumi ZRKAC
Atgriezties