Gleznotprieks Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Vēlme izteikt  zīmējumā un krāsās savu pasaules redzējumu un emocijas ir vilinoša mums daudziem, neatkarīgi no vecuma vai nodarbošanās. Sākt to darīt mūs parasti attur priekšstats, ka vajadzīgs īpašs talants. Tomēr gleznot savam priekam var iemācīties  ikkatrs, ir tikai jāapgūst konkrētas gleznošanas pamatiemaņas. Tāda iespēja jau no marta būs Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) gleznošanas kursos.

Kursus vadīs profesionāla gleznotāja Alisa Gibeta, kura nesen no Sanktpēterburgas pārcēlusies uz dzīvi Jelgavā.  Māksliniece gleznošanas prasmi ir apguvusi Iļjas Repina Sanktpēterburgas akadēmiskajā mākslas, tēlniecības un arhitektūras institūtā un meistarklasēs pie profesora Mihaila Devjatova. A. Gibetas gleznas ir eksponētas izstādēs Krievijā, Ķīnā, Vācijā, Grieķijā, Lielbritānijā, Holandē. Šobrīd mākslinieces darbu izstāde apskatāma ZRKAC telpās.

Alisas vēlme ir kļūt par īstu jelgavnieci un iepazīt sava vectēva dzimteni Latviju, ko viņa izvēlējusies arī par savu dzīves vietu. Iepazīstināt ar sevi un kļūt par savējo Alisa vēlas,  daloties ar jelgavniekiem savās prasmēs un gleznotpriekā.

Lai iepazītos ar mākslinieci, interesenti aicināti 8. februārī plkst. 17.30 uz  Alisas Gibetas gleznošanas meistarklasi.  Dalība meistarklasē ir bez maksas, sekot procesam klātienē aicināts jebkurš interesents, īpaši tie, kuri iepriekš nav saskārušies ar gleznošanu, bet  vēlas apgūt šo radošo un relaksējošo vaļasprieku.

Meistarklasē varēs uzzināt un vērot, kā top glezna. Dalībnieki arī paši iemēģinās roku gleznošanā, kopīgi ar mākslinieci veidojot katram savu nelielu glezniņu. Būs iespēja arī iepazīties ar gleznošanas kursu piedāvājumu: ZRKAC plāno piedāvāt vairāku veidu apmācības – gan īsos kursus, kuru laikā ar mākslinieces palīdzību uz audekla varēs uzlikt savu izloloto ideju,  gan ilgtermiņa nodarbības, kurās apgūt gleznošanas pamatus, kā arī individuālas nodarbības gleznošanā, zīmēšanas un kompozīcijas pamatos. Meistarklases dalībnieki varēs pieteikties kursos, kas sāksies jau martā.

Dalībai meistarklasē nepieciešams iepriekš reģistrēties, jo vietu skaits ir ierobežots. Reģistrēties, kā arī noskaidrot papildu informāciju iespējams, zvanot pa tālruni 29222737 vai 63012159 (Tālākizglītības nodaļas vadītāja Astra Vanaga) vai elektroniski: astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Galerija

Alisas Gibetas gleznošanas meistarklase
Atgriezties