Konkurss sestklasniekiem par Jelgavu

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā 24.februārī (ZRKAC) notika “Jauno līderu” organizētais konkurss „Es mīlu tevi, Jelgava!”, kurā piedalījās Jelgavas 6.klašu skolēni. Šāds konkurss Jelgavā tika rīkots pirmo reizi, iedvesmojoties no raidījuma „Es mīlu tevi, Latvija!”.

“Jaunie līderi” izvēlējās rīkot pasākumu 6.klašu skolēniem, jo pamatskolu grupā nav šādu erudīcijas konkursu. Konkursa mērķis bija sekmēt skolēnu zināšanas par Jelgavas pilsētu, tās vēsturi, kultūru un būtiskiem notikumiem, veicināt lokālpatriotismu.

Konkursu veidoja vairāki uzdevumi, piemēram, Jelgava attēlos un skaitļos, radošais mājasdarbs, objektu atrašana kartē u.c.

Veiksmīgai konkursa norisei Jaunie līderi paši bija izveidojuši elektronisko balsošanas spiedpogu sistēmu, kas bija savienots ar datoru. Tādējādi tika panākta lielāka objektivitāte, jo atbildi sniedza tā komanda, kas pirmā piespieda pogu. Tas veicināja arī iespēju uzdevumus pildīt ātrāk, jo nebija nepieciešama īpaša sagatavošanās, lai pārietu no viena uzdevumu pie nākošā. Kopumā ņemot konkursam tas piešķīra sacensības garu un azartu tā dalībniekiem.

Jaunie līderi piesaistīja arī sponsorus, kuri iesniedza jautājumus par savu uzņēmumu un iejutās ekspertu lomā, kā arī nodrošināja konkursantus ar balvām. Pasākumu atbalstīja – „Sporta komplekss Zemgale”, dāvinot boulinga dāvanu karti, ar gardumiem iepriecināja „Karameļu darbnīca”, pasākumu atbalstīja arī Jelgavas Dome, kas katram dalībniekam bija sagatavojusi dāvanu un ZRKAC, kas apbalvoja erudītākās komandas.

Rezultatīvākie izrādījās Jelgavas 1.internātpamatskola, kas ar 56 punktiem ieguva 1.vietu, 2.vietā ierindojās Jelgavas 4.sākumskola ar 44 punktiem, bet 3.vietā – Jelgavas 3.sākumskola ar 42 punktiem.

Jaunie līderi cer, ka konkurss „Es mīlu tevi, Jelgava!”, kļūs par ikgadēju pasākumu. Jaunieši saka lielu paldies sponsoriem, ekspertiem, skolotājiem un skolēniem par piedalīšanos.

Galerija

Jauniešu atbalsta grupas „Jaunie līderi” organizēts konkurss „Es mīlu tevi, Jelgava!”
Atgriezties