Semināri darba devējiem un darba aizsardzības speciālistiem – „OiRA – interaktīvs rīks darba vides risku novērtēšanai”
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC), Svētes ielā 33, Jelgavā, sadarbībā ar Valsts darba inspekciju (VDI) 2017. gada 30. maijs no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 notiks bezmaksas semināri darba devējiem un darba aizsardzības speciālistiem – „OiRA – interaktīvs rīks darba vides risku novērtēšanai”.

Lai darba devēji vieglāk varētu izpildīt normatīvo aktu prasības, Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru izstrādājusi interneta vietnē bāzētu interaktīvu rīku OiRA (Online Interactive Risk Assessment), kas ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmumiem, kuros strādā līdz 20 darbiniekiem.

Šis rīks ir paredzēts, lai darba devējs bez īpašām priekšzināšanām varētu atpazīt esošos darba vides faktorus, un novērtēt, cik liels ir risks, ka nodarbinātie cietīs vai saslims darba vietā. Ar rīka palīdzību iespējams noteikt veicamos darba aizsardzības pasākumus, kā arī sagatavot nepieciešamo dokumentāciju. Vairāk par rīku: http://www.vdi.gov.lv/lv/OiRA/. Semināru vada – Linda Matisāne, VDI Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja, Dace Jakimova, darba aizsardzības eksperte.

Lūdzam pieteikt savu dalību seminārā līdz 2017. gada 25. maijam, rakstot uz e-pasta adresi liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties