Ievads fizisko personu datu aizsardzībā jeb piesardzība nākotnē atmaksāsies
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2017. gada 7.septembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) visus interesentus aicināja uz semināru par fizisko personu datu aizsardzību, ko vadīja sertificēts datu aizsardzības speciālists  Jānis Rāzna. Uz pasākumu ieradās vairāk kā 150 dalībnieki no tuvākām un tālākām Latvijas vietām - no Jelgavas, Rīgas, Bauskas, Kokneses, Krustpils, Olaines, Jelgavas un Ozolnieku novadiem.

Semināru atklāja ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone.  Lektors J. Rāzna atraktīvi, interesanti, izmantojot bagātu faktu materiālu un piemērus, informēja gan par vispārīgiem tematiem fizisko personu datu aizsardzībā, gan arī analizēja konkrētas dzīves situācijas, kas semināra dalībniekiem palīdzēja izprast datu subjektu tiesības, to nozīmi un svarīgumu.

Semināra gaitā tika pārrunāti dažādi temati – par darba sludinājumu veidošanas pamatprincipiem, personas datu glabāšanu, piekļuvi personāla dokumentiem, pieejas kontroli darba vietām, darba devēja automašīnu aprīkošanu ar GPS, video novērošanu, IT iekārtu un tālruņu izmantošana u.c.

Vēl ilgi pēc semināra lektors atbildēja uz individuāliem jautājumiem, kas semināra dalībniekiem bija būtiski.  J. Rāzna labprāt sniedza atbildes un izskaidroja katra gadījuma būtību un ieteica konkrētu risinājumu. 

Galerija

Seminārs "Ievads fizisko personu datu aizsardzībā jeb piesardzība nākotnē atmaksāsies"
Atgriezties