Aicinām jauniešus apgūt digitālās prasmes
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju un uzņēmumu “Microsoft Latvia” projekta “Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam” ietvaros aicina bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 26 gadiem uz apmācībām IT jomā.

Projekta “Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam” mērķis ir attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām un sniegt atbalstu skolotājiem, kas veic inovatīvas jauniešu apmācības.

Apmācību ietvaros katrs jaunietis var izvēlēties apgūt vienu no četriem moduļiem: “Digitālais mārketings”, “Mājaslapu veidošana”, “Multimediju satura veidošana”, “Datorspēļu veidošana”.

Lai izvērtētu savu piemērotību apmācībām, lūdzam uzmanīgi iepazīties ar informāciju par plānoto katrā no tēmām.

Apmācību laikā atbilstoši moduļa izvēlei dalībnieki veidos mājaslapu, datorspēli, multimediju saturu (video) vai arī veiks digitālā mārketinga aktivitātes. Pēc apmācībām dalībniekiem būs iespēja vēl papildināt, pilnveidot savus darbus, lai janvāra beigās varētu tos pieteikt Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Microsoft Latvia rīkotajam konkursam.

Interesentus dalībai apmācībās lūdzam pieteikties, aizpildot elektronisko pieteikšanās formu.

Papildus informācija, rakstot uz e-pastu antra.skinca@zrkac.jelgava.lv.

Jaunieši apmācību grupās tiks uzņemti pieteikšanās kārtībā. Dalībnieki saņems apstiprinājuma e-pasta vēstuli vai īsziņu ne vēlāk kā līdz 27. oktobrim. Vietu skaits grupās ir ierobežots.

Dalība apmācībās ir bezmaksas.

Mājaslapu veidošana
(40 mācību stundas, ieskaitot patstāvīgo darbu)

Dalībnieki iepazīsies ar platformu Microsoft Azure, uz kuras atradīsies veidotās mājaslapas, kā arī ar satura vadības sistēmu Joomla, kas tiks izmantota mājaslapas izveidē.

Nodarbības notiks

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā no 30. oktobra līdz 23. novembrim pirmdienās no pl. 17:00 – 19:15 un ceturtdienās no pl. 17:15 – 19:30.

 

Digitālais mārketings
(40 mācību stundas, ieskaitot patstāvīgo darbu)

Dalībnieki iepazīsies ar dažādiem digitālā mārketinga elementiem, sociālo mediju platformu izmantošanu digitālā mārketinga aktivitāšu organizēšanā un nodrošināšanā, sociālo tīklu analīzes iespējām, plānos un īstenos digitālā mārketinga kampaņas.

Svarīgi!

Moduļa apguve ieteicama jauniešiem bez priekšzināšanām šajā jomā.

Nodarbības notiks

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā no 30. oktobra līdz 22. novembrim pirmdienās no pl. 15:00 – 17:15 un trešdienās no pl. 16:00  – 18:15.

 

Multimediju satura veidošana
(40 mācību stundas, ieskaitot patstāvīgo darbu)

Dalībnieki iepazīsies ar filmas (video) tapšanas posmiem: tēmas izvēli, scenārija veidošanu, sagatavošanās posmu filmēšanai, filmēšanu, uzfilmētā materiāla pēcapstrādi, apgūs prasmes darbā ar jauno video apstrādes rīku Microsoft Story Remix.

Nodarbības notiks

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā no 31. oktobra līdz 21. novembrim otrdienās no pl. 16:00 – 18:15 un ceturtdienās no pl. 15:00  – 17:15.

 

Datorspēļu veidošana
(40 mācību stundas, ieskaitot patstāvīgo darbu)

Dalībnieki iepazīsies ar datorspēles izstrādes procesu, veidos spēles koncepciju, vizuālo noformējumu, izstrādās datorspēli, darbojoties programmā Construct 2.

Nodarbības notiks

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā no 1. novembra līdz 6. decembrim: no 1. novembra trešdienās no pl. 17.00 – 19.15, sākot ar 27. novembri, pirmdienās un trešdienās no pl. 17.00  – 19.15.

Atgriezties