Mīli savu sirdi! Atpazīsti un rīkojies!
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

26. oktobrī pl 16:00 – 17:30 Jelgavas pilsētas pašvaldības pieaugušo izglītības iestādē "Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs" (Svētes iela 33) notiks lekcija "Miokarda infarkts un insults - ko nezinām par zināmo?"

Akūts miokarda infarkts vai insults nav tas, ko vēlētos piedzīvot ikviens no mums. Tomēr ik gadu Latvijā vairāk nekā tūkstotis cilvēku mirst no akūta miokarda infarkta un vairāk nekā divi tūkstoši no insulta. Tajā pašā laikā, pēc insulta tikai nedaudz vairāk par 50 % gadījumu cilvēki turpina dzīvi bez acīm redzamām insulta sekām.

Lekcija notiek Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra īstenotās sociālās kampaņas “Mīli savu sirdi! Atpazīsti un rīkojies!” ietvaros. Kampaņas mērķis – veicināt sabiedrības izpratni par sirds asinsvadu slimību būtību, tādējādi samazinot mirstību no sirds un asinsvadu slimībām.

Lekciju vadīs:

  • Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kardiologs dr. Jānis Pudulis,
  • Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas neirologs dr.Arina Novaša,
  • Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālā centra Jelgavas brigāžu atbalsta centra vecākais ārsta palīgs Mārtiņš Gulbis.

Vairāk informācijas: Gunita Berķe, "BPS PR", e-pasts: bps@bps.lv

Atgriezties