Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam
Vieta: Rīga

2018. gada 21. martā Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā Rīgā tika apbalvoti konkursa “Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam” laureāti. Konkurss tika rīkots tāda paša nosaukuma projekta ietvaros. To realizēja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Microsoft Latvia sadarbībā ar izglītības iestādēm visā Latvijā, un tā mērķis bija attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām un veicināt interesi par IKT jomu.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) no 2017. gada novembra līdz 2018. gada janvārim jaunas digitālās prasmes apguva 40 bērni un jaunieši vecumā no 12 līdz 26 gadiem. Katrs izvēlējās apgūt vienu no četriem moduļiem: “Digitālais mārketings”, “Mājaslapu veidošana”, “Multimediju satura veidošana” un “Datorspēļu veidošana”. Mācību ietvaros dalībnieki izstrādāja dažādus digitālos projektus un labākie darbi tika iesniegti konkursam. Kopskaitā no visām apmācības vietām Latvijā tika iesniegts 71 darbs.

Jelgavas jauniešu iesniegto darbu tēmas bija daudzveidīgas, sākot no patriotiskiem video par Latviju un Jelgavas ievērojamākajām vietām, līdz pat mājaslapai par kriptovalūtu – bitkoiniem.

No četrpadsmit konkursa finālā iekļuvušajiem darbiem sešus bija izstrādājuši jaunieši, kuri prasmes apguva ZRKAC. Par labāko nominācijā “Multimediju satura veidošana” tika atzīts jelgavnieces Ksenijas Furmanovas (pasniedzēja Ieva Apine-Kurmiņa) veidotais video “Mana Latvija”. Nominācijā “Datorspēļu veidošana” labākā izrādījās jelgavnieka Kārļa Ozoliņa (pasniedzējs Reinis Rukmanis) veidotā datorspēle “Viens iekšā”.

Ar konkursa laureātu darbiem varat iepazīties mājas lapā eprasmes.lv.

Atgriezties