Seminārs „Mazā biznesa lielā diena” pulcēja ap simts klausītāju

2013.gada 30.oktobrī notika Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) foruma sadarbībā ar Zemgales kompetenču attīstības centru (ZR KAC) organizēts, LR Ekonomikas ministrijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) atbalstīts seminārs „Mazā biznesa lielā diena”.

Pasākumu atklāja un vadīja MVU foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle. Viņa klātesošos iepazīstināja ar MVU foruma izveidi, tā ilgtermiņa mērķiem un atbalsta iespējām uzņēmējiem. Egle pastāstīja par  foruma  ideju, kas aizgūta no ASV, kur līdzīga iniciatīva jau sevi veiksmīgi pierādījusi darbībā.

 ZR KAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone savā uzrunā uzsvēra, ka Jelgavas pilsētā tiek daudz darīts ielu, ceļu, infrastruktūras un vides sakārtošanā, jaunu darba vietu radīšanā, tūrisma attīstībā, uzņēmējdarbības atbalstā, investoru piesaistē. Pilsētā ir pozitīva tendence- tiek radīti arvien jauni uzņēmumi, bet darāmā šajā  jomā, protams, vēl ir daudz.

Viņa izteica pārliecību, ka tieši mazie un vidējie uzņēmumi ir ļoti būtiski valsts ekonomikas attīstībā un ļoti augstu novērtēja Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma aktivitātes uzņēmēju atbalstam, kā arī akcentēja, ka ikviena uzņēmuma veiksmes stāsts atkarīgs galvenokārt no uzņēmuma vadītāja – viņa spējām un prasmēm un novēlēja izturību šajā nenoteiktības laikā.

Turpinājumā MVU foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle stāstīja par MVU foruma redzamāko iniciatīvu „Mazā biznesa lielā diena”, kas notiks jau otro gadu 16.novembrī. 

Linda Kalniņa, SIA „Lursoft IT” pārstāve demonstrēja statistikas datus par Jelgavā un Latvijā dibinātajiem un likvidētajiem uzņēmumiem, darbinieku skaitu uzņēmumos, uzņēmējdarbības jomām u.c. Viņa iepazīstināja ar Lursoft piedāvātajiem pamatrīkiem, kas atvieglo uzņēmēju darbu gan datu ieguvē, gan sadarbības partneru izvēlē, gan mediju monitoringa organizēšanā.

Laura Kovaļevska, AS „Citadele banka” Jelgavas filiāles vadītāja stāstīja par būtiskākajiem jautājumiem, kam jāpievērš uzmanība, lai vērstos pie bankas pēc aizņēmuma.

MVU foruma valdes loceklis Kristaps Banga uzskatāmi demonstrēja MVU foruma atbalsta platformas iespējas uzņēmējiem – par mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta dienu 16.novembrī, WEB portālu un biznesa semināriem. Kā vienu no būtiskākajām atbalsta formām viņš akcentēja komunikāciju caur „Mazā biznesa lielās dienas” interneta mājas lapu http://www.mazabiznesadiena.lv/, veidojot plakātus un publiskojot tos sociālajos tīklos. Viņš aicināja klātesošos pievienoties iniciatīvai, reģistrējoties mājas lapā, izveidojot savu noformējuma plakātu, sagatavojot īpašo piedāvājumu 16.novembrim un jau laikus par to informējot savus klientus un sadarbības partnerus, kā arī iespēju noteikt savas uzņēmējdarbības kompetences.

Mārcis Vilcāns, Latvijas pasta Eksprespasta vadītājs aicināja izmantot Kurjerpasta pakalpojumu priekšrocības mūsdienu straujajā dzīves un biznesa ritmā. Viņš informēja par pakalpojumiem, kurus iespējams izmantot, papildus sūtījumu piegādei – naudas iekasēšana un dokumentu atgriešana adresātam (pavadzīmes, līgumi, iesniegumi).

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš uzņēmējiem stāstīja kā iespējams paaugstināt uzņēmējdarbības ienesīgumu, sadarbojoties ar LTRK – iegūstot jaunus klientus un sadarbības partnerus gan Latvijā, gan ārvalstīs, saņemot atlaides semināriem un LTRK atbalstu strīdu risināšanā u.c.

Sociālo mediju profilu un web lapu statistikas platformas Metrigen vadītājs Uldis Katlaps stāstīja par uzņēmuma inovatīvo piedāvājumu un iespējām, lai vienkopus varētu izvērtēt uzņēmuma sociālo tīklu izmantošanas efektivitāti un pilnveidot to, uzsverot, ka šobrīd 30 dienas to var ikviens darīt bez maksas.

Jānis Freibergs, EKO ZEME tehniskais direktors, pastāstīja par savu pieredzi, dibinot uzņēmumu – ar kādiem šķēršļiem un problēmām nācies saskarties un kā, soli pa solim, iegūti klienti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tāpat viņš pastāstīja par uzņēmuma nākotnes plāniem un vīziju.

Katrs semināra dalībnieks saņēma žurnāla "Ir nauda" numuru. Tas ir jauns izdevums, kas pie lasītājiem nonācis pirms dažiem mēnešiem un paredzēts cilvēkiem, kuri domā par savu biznesu vai to jau realizē un intresējas par naudas menedžmenta jautājumiem.

Semināru noslēdza MVU foruma izpilddirektors Eduards Filippovs, novēlot visiem izaugsmi un veiksmi.

Runātāju prezentācijas atrodamas zemāk.

Galerija

Seminārs "MAZĀ BIZNESA LIELĀ DIENA"
Atgriezties