Karjeras nodarbības un lekcijas klasēm Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

No 8. līdz 12. oktobrim visā Latvijā notiek karjeras nedēļa. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā karjeras nedēļas ietvaros piedāvājam šādas nodarbības:

2.–6. klasei karjeras nodarbība “Profesiju salāti”. Nodarbībā būs praktiski uzdevumi par profesijām un prasmēm, iepazīstot profesiju daudzveidību.

7.–11. klasei karjeras nodarbība „ Manas spējas un prasmes”. Nodarbības laikā skolēni iepazīsies ar H. Gardnera teoriju, veiks pašizpēti un iepazīs profesiju daudzveidību atbilstoši H. Gardnera iedalījumam.

8.–12. klasei karjeras nodarbība “21. gadsimta prasmju tests”. 21. gadsimts nāk ar jauniem izaicinājumiem, pieprasot jaunas prasmes. Vai skolēniem tās ir? Šajā nodarbībā skolēniem būs iespēja to praktiski pārbaudīt.

9. klasei karjeras nodarbība „Profesija vai vidusskola?”. Nodarbības laikā skolēni izvērtēs izvēles un modelēs iespējas pēc 9. klases: vidusskola vai profesionālā izglītības iestāde.

7.–11. klasei karjeras nodarbība “Profesiju salāti”. Nodarbībā būs praktiski uzdevumi par profesijām, prasmēm un profesionālajām jomām, veicinot elastīgu pieeju profesijas izvēlei.

10.–11. klasei karjeras nodarbība “Ko es gribu, ko es varu, ko es daru?”. Interaktīva nodarbība klasei par interesēm, spējām, vēlmēm, mērķiem, lēmuma pieņemšanu, izvēli un rīcību. 

7.–12. klasei karjeras nodarbība “Vērtības un izvēles”. Vērtības nosaka cilvēka izvēles. Kā vērtības ietekmē profesijas izvēli? Praktiska nodarbība, kurā nebūs pareizās atbildes, bet tā rosinās skolēnus domāt par vērtībām un cilvēku dažādību.

9.–11. klasei karjeras nodarbība “Karjeras ceļš”. Nodarbībā skolēni varēs modelēt dažādas karjeras iespējas, attīstot karjeras plānošanas prasmes.

Lekcijas:

11.–12. klasei “Kas jāņem vērā, izvēloties studiju virzienu”.

9.–12. klasei “Darba tirgū pieprasītākās prasmes un profesijas”.

11.–12. klasei “Domāšanas “lamatas”, kas jāņem vērā, izvēloties profesiju”.

Pieteikšanās un informācija: rakstot uz e-pastu liga.damberga@zrkac.jelgava.lv vai tālr. 63012163, 29543600.

Atgriezties