Pedagoģiskā palīdzība un atbalsta pasākumi skolēniem ar mācīšanās traucējumiem pamatskolā

7. februārī pl. 13:00 Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notiks kursi pamatizglītības pedagogiem “Pedagoģiskā palīdzība un atbalsta pasākumi skolēniem ar mācīšanās traucējumiem pamatskolā”.

Klasē bieži ir situācija, ka skolēniem ar labām sekmēm ir grūtības kādā no mācību priekšmetiem. Pedagogiem jānoskaidro vai tas ir intereses trūkums, vai tie ir mācīšanās traucējumi, kas laikus nav diagnosticēti un skolēnam sagādā grūtības. Bieži skolēnu mācīšanās traucējumi saistīti ar uzvedības traucējumiem.

Kursu programma veidota, lai pedagogi iepazītos ar skolēnu mācīšanās traucējumiem – disleksiju, disgrāfiju un diskalkuliju, un prastu sniegt profesionālu palīdzību savās mācību stundās.

Pedagogi iepazīsies ar mācību traucējumu ietekmi uz skolēnu uzvedību, saistību ar citiem mācību priekšmetiem, veidos skolēna individuālo mācību plānu. Mācību starplaikā plānots mājas darbs.

Kursu dalībnieki saņems ZRKAC apliecības saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 569 un Nr. 173.

Dalības maksa – 18 EURO

Lūdzam kursu dalībniekus pieteikties līdz 1. februārim rakstot uz e-pastu: dace.petersone-gutmane@zrkac.jelgava.lv vai zvanot pa tālruni: 63012153.

Atgriezties