Diena bez rindām ZRKAC bibliotēkā

ZRKAC Metodiskā bibliotēka 2. oktobrī rīkos praktiskās nodarbības visiem interesentiem akcijas “Dienas bez rindām” ietvaros. Praktiskās nodarbības paredzētas tiem, kas vēlas uzzināt par e-pakalpojumiem un kļūt par to aktīviem lietotājiem.

Ikgadējā akcija “Dienas bez rindām” notiek integrētās komunikācijas un mācību aktivitātes programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros no šā gada 30.septembra līdz 4.oktobrim.

Akcijas mērķis ir iedrošināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski, kā arī iepazīstināt ar e-pakalpojumu dažādību, lai veicinātu paradumu maiņu – ar dažādām dzīves situācijām saistītās formalitātes ātrāk un ērtāk nokārtot tiešsaistē.

Akcija “Dienas bez rindām” tiek rīkota jau piekto gadu. 2018.gada akcijā “Dienas bez rindām” sniegts vairāk nekā 7 tūkstoši konsultāciju par e-pakalpojumiem. Akcijā piedalījās 158 valsts un pašvaldību iestādes un to filiāles visā Latvijā. Kā liecina pērnā gada akcijas dalībnieku aptauja, 91% klientu pēc konsultācijas saņemšanas veidojusies lielāka izpratne par e-pakalpojumu izmantošanas ieguvumiem. Akcijas partneriestādes, minot galvenos iemeslus, kāpēc apmeklētāji atsakās no e-pakalpojumu lietošanas, izcēla digitālo prasmju trūkumu, ieradumu konsultēties klātienē, pārpratumu vai kļūdu iespējamības samazināšanu, kā arī informācijas trūkumu par dažādu e-pakalpojumu pieejamību.

Nodarbības ZRKAC metodiskajā bibliotēka notiek pēc iepriekšēja pieraksta, kur cilvēks piesaka sev interesējošu tēmu un nodarbības laiku.

Kontaktpersona: Vija Rimdenoka; E-pasts: biblio@zrkac.jelgava.lv, tālrunis: 63012161

Atgriezties