Jelgavas un Zemgales pedagogi tiekas E-prasmju dienā

2013. gada 25. martā 24 Zemgales reģiona skolu direktori un direktoru vietnieki un ap 200 pedagogi tikās informatīvā un izglītojošā pasākumā „E-prasmju diena pedagogiem”, kas norisinājās Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC). Pasākuma dalībnieki iepazinās ar jaunākajiem interaktīvajiem izglītības risinājumiem, ko piedāvā informācijas tehnoloģiju nozare, un piedalījās radošajās darbnīcās.

Radošajā darbnīcā „Mācību materiālu veidošanas rīks (MMR) un tā iespējas mūsdienīgu digitālo uzdevumu veidošanā” A/s „Datorzinību centrs” programmu izstrādes projektu vadītāja Ginta Pērkone iepazīstināja skolotājus ar MMR rīka lietotāju saskarnēm un demonstrēja šī rīka daudzveidīgās iespējas elektronisko uzdevumu veidošanā.

Dabaszinību un fizikas skolotājs, macibuvideo.lv autors un Iespējamās misijas kurators Gatis Narvaišs, ļaujot skolotājiem praktiski lietot iPad, demonstrēja, cik vienkārši skolotājam ir izveidot materiālus, kurus skolēni var lietot iPad un kādas noderīgas aplikācijas ir pieejamas un kā tās var lietot klasē.

Auces vidusskolas direktora vietnieks, informātikas skolotājs Frīdis Sarcevičs iepazīstināja dalībniekus ar tiešsaistes servisiem un darbstacijas aplikācijām dažādu diagrammu, shematisku zīmējumu un skiču veidošanai radošajā darbnīcā „Dažādu shēmu un skiču veidošanas iespējas”.

A/s „Datorzinību centrs” pasniedzēja Brigita Lazdiņa demonstrēja mācību procesa dažādošanas iespējas, ko paver video pievienošanas iespējas programmā PowerPoint2010.  Pirmais no piedāvātajiem video veidošanas scenārijiem bija karaokes tipa video veidošana, kas palīdzēs skolotājiem interesantā veidā iepazīstināt skolēnus ar dažādām tēmām, tās izdziedot. Otrais piedāvātais video filmas scenārijs bija  foto stāsta veidošana ar balss ierakstu. Izveidotās mācību filmas dalībnieki iemācījās augšupielādēt un kopīgot interneta vietnēs SkyDrive un Youtube.

Uzzināt, kā nodrošināt iespējas katram skolēnam mācīties savā tempā ar atbilstoša līmeņa uzdevumiem, bija iespēja pedagogiem, kuri apmeklēja uzņēmuma „Lielvārds IT” pārstāvja Māra Jansona radošo darbnīcu „Vērtēt, lai mācītu”.

Kandavas internātvidusskolas skolotājas, Microsoft izglītības tehnoloģiju multiplikatores Elitas Lavrinovičas vadītajā darbnīcā „Informācijas tehnoloģiju izmantošana dabaszinātņu stundās 5. - 12. klasei” tika stāstīts, kā izmantot jaunākās programmas, nepazaudējot mācību satura jēgu.

Uzņēmuma „Lielvārds” pārstāvju  Andra Gribusta un Edgara Gribusta vadītajā darbnīcā pedagogi uzzināja par „Lielvārds” digitālās bibliotēkas darbības pamatprincipiem, esošo saturu un servisu un interaktīvajām tehnoloģijām un inovatīvajiem mācību līdzekļiem izglītībai 21. gadsimta skolā.

Savukārt direktori un direktoru vietnieki piedalījās Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes galvenās speciālistes, Maijas Kokares un Microsoft Partners in Learning programmas vadītājas Latvijā, Zanes Matesovičas vadītajā nodarbībā „Mācības tehnoloģiju vidē, ar tām saistītās inovācijas un to vērtēšana”, kur tika stāstīts par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju lomu inovāciju ieviešanā izglītībā un citu valstu pieredzi šo tehnoloģiju izmantošanā.

Pasākuma beigu daļā 8 Jelgavas skolu pedagogu komandas mērojās spēkiem sacensībās, kurās demonstrēja savas prasmes izmantot jaunās tehnoloģijas atraktīvu uzdevumu risināšanā. Uzdevumu pildīšanā pedagogiem bija jāizmanto modernie, interaktīvie mācību rīki, kurus bija sagādājuši pasākuma atbalstītāji. Pirmo vietu sacensībās izcīnija Jelgavas 4. pamatskolas skolotāji, ar minimālu pārsvaru apsteidzot Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotāju komandu. Trešajā vietā ierindojās Jelgavas tehnikuma pedagogi.

Pasākumu organizēja ZRKAC sadarbībā ar SIA „Daiļrade EKSPO”, A/s „Datorzinību centrs”, Epson Europe B.V, izdevniecību „Lielvārds”, Microsoft Latvia, SIA „REVERIE Trading Group” un SIA „SOLAVI”.

Galerija

E-prasmju diena pedagogiem
Atgriezties