Aicinām vidusskolēnus iegūt Eiropas datorprasmes (ECDL) sertifikātu
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

Aicinām vidusskolēnus, kas eksāmenā informātikā sasnieguši labus rezultātus, ar atvieglotiem noteikumiem iegūt Eiropas datorprasmes (ECDL) sertifikātu. ECDL sertifikāts ir starptautiski atzīts un tā ir lielākā datorprasmju sertificēšanas programma pasaulē.

Kas jādara:

  • Eksāmenā vienā vai vairākās daļās jāsasniedz izpildes rādītājs 75%.
  • Ja ir vēlēšanās iegūt ECDL sertifikātu, jāvēršas pie sava informātikas skolotāja, jo izglītības iestādei jāapliecina (skat. pievienoto veidlapu), ka šāds rezultāts sasniegts.
  • Jāsazinās ar Zemgales reģiona kompetenču attīstības centru vai kādu citu tuvāko ECDL testēšanas centru (informācijas par testēšanas centriem Latvijā pieejama mājas lapā www.ecdl.lv) un jāinformē par vēlēšanos iegūt ECDL sertifikātu.
  • Jau otro gadu ECDL sertifikāta iegūšanas kārtībā vidusskolēniem, kas skolā kārtojuši eksāmenu informātikā, ir izmaiņas, jo tā iegūšanai nepieciešams vēlreiz apliecināt savas zināšanas un prasmes, ierodoties ECDL testēšanas centrā un nokārtojot atbilstošos (vienu vai vairākus) ECDL moduļu eksāmenus. Par eksāmenu laiku katrs individuāli vienojas ar testēšanas centru.
  • Vidusskolēniem, kas skolā kārtojuši eksāmenu informātikā, atšķirībā no citiem ECDL eksāmenu kārtotājiem, eksaminācijas centrā nav jāmaksā par ECDL testu kārtošanu, bet gan tikai par ECDL eksāmenu karti, kas jāiegādājas vienu reizi un ir beztermiņa. Eksāmenu karte jāiegādājas pirms ECDL eksāmenu kārtošanas.

    Piemēram, ja sasniegts atbilstošs rezultāts (vismaz 75% izpilde) eksāmena daļā “Izklājlapu lietošana”, testēšanas centrā bez maksas ir tiesības kārtot ECDL testu M4 – Izklājlapas. ECDL sertifikātā norāda tik moduļus, cik ir veiksmīgi nokārtoti. Tā kā eksāmenā informātikā ir 4 daļas, tad šādā kārtībā ir tiesības kārtot 4 ECDL eksāmenus.

    2015./2016. m. g. 2. eksāmena daļā skolēniem bija jautājumi gan par MS Word, gan par MS PowerPoint. Nākot uz testēšanas centru, skolēns var izvēlēties bez maksas kārtot vai nu moduli par MS Word vai par MS PowerPoint + vēl 3 moduļus.

Fakts par ECDL eksāmenu nokārtošanu tiek reģistrēts eksāmenu kartē. Ja pēc kāda laika ir vēlēšanās kārtot arī citu ECDL moduļu eksāmenus, karte vairs atkārtoti nav jāiegādājas.

Informācijas par visiem ECDL moduļiem un eksāmenu prasībām pieejama mājas lapā www.ecdl.lv.

ECDL kartes cena skolēniem, kas kārtojuši eksāmenu informātikā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā ir EUR 14,22. Informācijas par visiem ar ECDL saistīto pakalpojumu izmaksām pieejama ZRKAC mājas lapā http://www.zrkac.lv sadaļā Pakalpojumi.

Iespēju šādā veidā iegūt ECDL sertifikātu var izmantot ne tikai tie, kas eksāmenu informātikā kārtoja šogad, bet arī jaunieši, kas eksāmenu kārtojuši pagājušajā un aizpagājušajā gadā.

Ja ir papildus jautājumi, sazinieties ar ZRKAC Informācijas resursu un tehnoloģiju nodaļas vadītāju Antru Škinču: t. 63012154; e-pasts: antra.skinca@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties