Miniphänomenta atvērto durvju diena
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Lai ļautu ieinteresētām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm iepazīties ar mācību metodiku „Miniphänomenta”, un dotu skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem iespēju iepazīt tehnisku norišu pamatus, interesanti pavadot laiku, 16. novembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks „Miniphänomenta” atvērto durvju diena.

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīta metodika, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā realizē ZRKAC. Metodikas mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Idejas autors ir fizikas doktors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser) no Flensburgas universitātes Vācijā. Metodika paredzēta bērniem no 1. līdz 6. klasei un eksperimentu staciju izmantošana tiek rekomendēta arī fizikas stundās vecāko klašu skolēniem.

Šajā dienā bērnudārznieku, sākumskolas skolēnu, skolotāju un bērnu vecāku grupām tiek piedāvāta iespēja darboties ar „Miniphänomenta” un no tās atvasinātās metodikas „Mācies eksperimentējot!” eksperimentu stacijām.

Nodarbību sākuma laiki pl. 09:15, 10:00; 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, un 15:00. Nodarbība vienai grupai ilgst 45 minūtes. Grupā līdz 25 dalībniekiem. Gaidīsim arī individuālos apmeklētājus.

Lūdzam līdzi ņemt pārvelkamos apavus!

Aicinām interesentus pieteikties dalībai, zvanot pa tālruni: 63012152, vai rakstot uz e-pastu: sanita.sabanska@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties