ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta platformu atzinīgi novērtē Eiropā
Vieta: Bratislava, Slovākija

2016. gada 24. novembra vakarā Bratislavā, Slovākijā, notika ikgadējā konkursa „Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balva” laureātu sveikšana. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) iniciatīva “Inovatīvas uzņēmējdarbības kompetenču attīstīšana Jelgavas pilsētā un Zemgales reģionā” tika ierindota starp trīs labākajām nominācijā „Ieguldījums uzņēmējdarbības prasmēs” un saņēma atzinību.

Eiropas Komisija katru gadu organizē konkursu ar mērķi apzināt un novērtēt veiksmīgākos uzņēmējdarbības un uzņēmumu veicinātājus visā Eiropā, īpaši izcelt uzņēmējdarbības labāko politiku un labāko praksi, veidot izpratni par uzņēmējdarbības pievienoto vērtību, kā arī pamudināt un iedvesmot potenciālos uzņēmējus.

Šajā konkursā piedalījās 31 dalībvalsts. Kopumā tika saņemti 343 pieteikumi sešās kategorijās. Kategorijā, kurā startēja ZRKAC – „Ieguldījums uzņēmējdarbības prasmēs” – tiek novērtētas valsts, reģionālā vai vietējā līmeņa iniciatīvas, kas palīdz uzlabot uzņēmējdarbības un vadības prasmes. Šajā kategorijā sākumā tika atlasīti desmit finālisti, no kuriem konkursa noslēgumā sumināti tika trīs.

Platforma „Inovatīvas uzņēmējdarbības attīstīšana Jelgavas pilsētā un Zemgales reģionā” izturēja nacionālo atlases kārtu, ko vadīja Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, iekļuva Eiropas līmeņa atlasē un tika atzīta par vienu no labākajām savā kategorijā. Visu ES dalībvalstu pieteikumus izvērtēja žūrija, kuras sastāvā bijas akadēmisko aprindu, uzņēmumu un to pārstāvošo organizāciju, Eiropas Komisijas un prezidējošās valsts pārstāvji.

Žūrijas komisijas loceklis, Eiropas Komisijas Reģionu padomes Horizontālās politikas direktorāta direktors Tomas Vobens (Thomas Wobben - Committee of the Regions) īpaši atzīmēja pašvaldības lomu un ieguldījumu atbalsta sniegšanā vietējiem uzņēmējiem uzņēmējdarbības kompetenču attīstīšanā, lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību reģionā, īpaši jauniešu iesaisti, tādējādi mazinot jauniešu bezdarbu un izbraukšanu no valsts. 

Vairāk par konkursu varat uzzināt Ekonomikas ministrijas mājas lapā, Eiropas Komisijas mājas lapā

 

Galerija

ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta platformu atzinīgi novērtē Eiropā
Atgriezties