Iedvesmas stunda gongu skaņās

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) ar jelgavniekiem un reģiona iedzīvotājiem ir kopā jau 20 gadus. Šajā gadā vēlamies iepriecināt mūsu klientus ar īpašo – dzimšanas dienas piedāvājumu.

Pirmais pasākums – iedvesmas stunda “Gongu skaņās” notika 31. janvārī. Pasākumu atklājot, ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna klātesošos sveica jubilejas gadā un pateicās apmeklētājiem par dāvāto uzticību. Viņa arī aicināja būt tikpat aktīviem, zinātkāriem un bagātināt sevi arī citos ZRKAC dzimšanas dienas pasākumos gada garumā.

Skaņu pasaules ceļojumā apmeklētājus veda gongu meistare Inga Rancāne un skaņu terapeite, ZRKAC karjeras konsultante Līga Damberga. Klausītājiem tika sniegts neliels ieskats skaņu pasaulē. Inga un Līga stāstīja par īpašo – dziedniecisko skaņu spēku. Pasākumā skanēja ne vien gongi, bet arī čakrafons, Wah Wah, dziedošie trauki, kokle u.c. Minētie instrumenti vibrē ar 8, 128, 256, 512 hercu frekvenci, kas saskan ar Zemes, Visuma un vesela cilvēka šūnu vibrācijām. Šīs skaņas palīdz atbrīvot prātu, sakārtot domas, ļaujot sastapties ar sevi un rast iedvesmu pašizaugsmei.

Pēc relaksējošās stundas interesentiem bija arī iespēja izmēģināt jebkuru instrumentu, uzdot sev interesējošos jautājumus par skaņu ietekmi uz cilvēka ķermeni. Daudzi no apmeklētājiem to arī izmantoja, uzkavējoties un uzzinot vairāk par skaņu, atklājot to no cita skatupunkta.

Vairāk kā 100 cilvēku bija atnākuši relaksēties gongu skaņās un baudīt dzimšanas dienas “kūkas gabaliņu” – pirmo bezmaksas pasākumu, ko no sirds dāvāja ZRKAC.

Galerija

Iedvesmas stunda "Gongu skaņās"
Atgriezties