Brīvība - izpratne, piederība, attīstība
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 14. septembrī pl. 12:00-15:15 notiks jauniešu forums – “Brīvība - izpratne, piederība, attīstība”. Tajā piedalīsies Jelgavas 10. – 12. klašu skolēni un profesionālo skolu audzēkņi. Pasākuma mērķis ir rīcības brīvības apzināšanās pilsoniskas sabiedrības veidošanā.

Forums tiek organizēts Latvijas simtgades projekta “No brīvības līdz brīvībai” ietvaros. Tajā notiek diskusijas un sarunas ar jauniešiem par brīvību šodien un rīt. Pasākums plānots trīs daļās. Viena no tām veltīta pagātnei (izpratne), lai saprastu brīvības nozīmi, otra tagadnei (piederība), lai veicinātu piederības sajūtu un lokālpatriotismu, un trešā daļa – nākotnei (attīstība) - ideju paušanai par Jelgavas pilsētas nākotnes attīstību “Ideju ringā”.

Pagātnes domātavā jaunieši kopā ar vēsturnieku Andri Tomašūnu varēs papildināt savas zināšanas par Jelgavas pilsētas lomu un nozīmi dažādos laika nogriežņos. Tagadnes stāstītavā uzņēmēji Artūrs Savickis (Animus Project), Ilze Priževoite (Karameļu darbnīca), Inga Gūtmane (Zaļā zeme), Juris Sīlis (Jelgavas tipogrāfija) un Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs Ņikita Kazakevičs dalīsies pieredzē, kā, izmantojot domāšanas un rīcības brīvību, iespējams darīt to, kas aizrauj. Karjeras konsultantes Līgas Dambergas vadībā pasākuma dalībnieki izzinās Jelgavu caur īpašām spēļu kartiņām un mēģinās saprast, ko katram no viņiem nozīmē piederība Jelgavai. Noslēgumā – Nākotnes plānotavā gaidāmas spraigas debates par Jelgavas pilsētas attīstības scenārijiem. “Ideju boksa” ringā stāsies uzņēmēju un jauniešu komandas, savukārt pārējiem būs iespēja nobalsot par, viņuprāt, atbilstošāko perspektīvu.

Atgriezties