ZRKAC Izglītības skatuve Mehatronā

No 6. līdz 8. septembrim Jelgavā norisinājās tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons”, un tas veidots, apvienojot jau tradicionālās “Inženieru dienas” un “Metāla svētkus”. 7. septembrī Jelgavā, Pasta salā festivāla ietvaros bija plaša izglītojoša un izklaidējoša programma.

Kā ierasts, katru gadu šo svētku ietvaros notiek arī viena no pasākuma organizatoriem – Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Atvērto durvju diena. Ar daļu no 2019./2020.m.g. piedāvātājām programmām tuvāk varēja iepazīties ZRKAC Izglītības skatuvē, apmeklējot ekspertu vadītas meistarklases un konsultācijas.

Bērnu audzinašānas jautājumiem veltīto meistarklasi vadīja ZRKAC pastāvīgo klientu un apmeklētāju auditorijai jau pazīstamā semināru cikla Gudro vecāku skola eksperte, Marte Meo terapeite, kognitīvi biheiviorālā terapeite Gunita Kleinberga. Viņa dalījās pieredzē par dažādiem stratēģiskiem paņēmiem, kā tikt galā ar ikdienišķām situācijām bērnu audzināšanā. Tāpat viņa atgādināja, ka situācijas, kurās mēs kā vecāki nereti zaudējam kontroli un pacietību, būtu jāanalizē, lai saprastu, kāpēc mēs reaģējam tieši tā. Klātesošjiem bija iespēja noskaidrot sev aktuālo par bērnu audzināšanu, uzdodot arī konkrētus jautājumus.

Stila meistarklasē eksperte Žanna Dubska sniedza padomus par to, kā izvēlēties sev piemērotāko apģērbu, kombinēt garderobē esošo līdz šim neizmēģinātās variācijās, tāpat atcerēties, ka vizuāli atsvaidzinošu efektu iespējams panākt, izmantojot aksesuārus, kas var izcelt to, kas nepieciešams un notušēt nevēlamo. Pasākuma apmeklētāji varēja saņemt arī individuālās konsultācijas gan par savu ideālo svārku/bikšu garumu, gan uzdodot citus sev interesējošos jautājumus. Tiem, kas vēlās ar stila eksperti tikties padziļinātākai izpētei par modes tendencēm, aicinām 8. oktobrī pieteikties meistarklasei pl. 13:30 vai 17:30 ZRKAC.

Dvēseles akmeņu noslēpumus varēja izzināt meistarklasē kopā ar rotu dizaineri Agnesi Zeltiņu. Radošā un brīvā sarunā viņa stāstīja par akmeņu nozīmi un skaidroja, kādu enerģētisko starojumu katrs no tiem sniedz tā valkātājam. Arī katrai horoskopa zīmei atbilst noteikti akmeņi, kas ir piemēroti konkrētā zvaigznājā dzimušajiem. Vislabāk sajust akmeņus iespējams esot ar tiem personiskajā saskarē, tāpēc interesenti ir aicināti pieteikties Agneses Zeltiņas radošajai meistarklasei 16. oktobrī pl.18:00 ZRKAC, kur katram dalībniekam būs iespējams savērt savu unikālo aproci.

Savukārt emocionālās veselības problemātikai veltītajā meistarklasē ģimenes psihoterapeite Aina Poiša runāja par mīlestību visplašākajā nozīmē. Kā to praktizēt ikdienā, kā saglabāt stāvokli “iemīlējies”, domājot par dzīvi kopumā, kā pieņemt to, ka katrs ir brīvs un mīlēt otru, nenoliedzot sevi. “Attiecības ir kā gadalaiki, tāpēc tad, kad tajās iestājas ziema, jāatceras, ka tai seko pavasaris”, tā A. Poiša. Viņa arī aicināja padomāt un izvērtēt savu ieguldījumu attiecībās, jo ejamais ceļš ir kopējs abām pusēm.

Festivāla apmeklētājiem bija arī iespēja piedalīties sertificēta kouča un vizuālās fasilitācijas lektores Daces Andersones meistarklasē, lai apgūtu jaunu metodi un paņēmienus, kā vienkāršotā veidā vizuāli atspoguļot, apkopot informāciju. Kā zināms, nereti viens attēls ir tūkstoš vārdu vērts.

Pasākumā vienuviet varēja iepazīties arī ar karjeras iespējām metālapstrādes jomā, pilsētas izglītības iestāžu piedāvājumu, vērot metālapstrādes nozares jaunākos tehnoloģiju demonstrējumus, piedalīties metināšanas konkursā, kas ir neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa. Šogad tajā uzvaras laurus plūca Vladislavs Gančers, otro vietu izcīnīja Kristaps Krūmiņš, bet trešajā – Guntars Ozoliņš.

Sadarbībā ar LLU pirmo reizi festivāla ietvaros norisinājās arī Latvijas robotikas čempionāts. Tajā labi rezultāti arī jelgavniekiem – Tehnoloģiju vidusskolas skolēniem – pirmā vieta robotikas čempionātā Jelgavā kategorijā “Mini sumo” Robertam Ližum (9.m) un otrā vieta Edvardam Grosbārdim (9.a).

Galerija

ZRKAC Izglītības skatuve Mehatronā
Atgriezties