Otrais Veselīgās garšas piedzīvojums ģimenei

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 5. novembrī notika otrā meistarklase vecākiem kopā ar sākumskolas vecuma bērniem. Meistarklasi vadīja Olga Ļubina, sertificēta uztura speciāliste.

Kā liecina statistikas dati, aptaukošanās arī Latvijā sāk kļūt par nopietnu problēmu, tāpēc meistarklases mērķis ir gan terorētiski pārrunāt savus ēšanas paradumus un saprast, cik tie atbilst veselīga uztura pamatprincipiem, gan arī veidot veselīgas ēšanas tradīcijas ģimenē, praktiski gatavojot bērniem kopā ar vecākiem.

Bērni ar lielu interesi un aizrautību piedalījās meistarklases praktiskajā daļā, pagatavojot vienkāršu uzkodu, ko paši bērni var pagatavot, atnākot mājās pēc skolas – tostermaizi ar zemesriekstu sviestu, un izdekorējot to ar banānu. Zemesriekstu sviests ir lielisks labo tauku avots un satur pieteikami daudz vitamīnu, minerālvielu un citu uzturvielu.

Kā alternatīvu brokastu pārslām, lai samazinātu ikdienā patērēto cukura daudzumu, uztura speciāliste piedāvāja pagatavot pašiem savu musli no pilngraudu auzu un griķu pārslām, apgrauzdējot pārslas uz pannas bez sviesta un cukura, vēlāk pievienojot bezpiedevu jogurtu. Garšas variācijai iespējams pievienot tējkaroti mājās gatavota ievārījuma vai iepriekš sagrieztu un apceptu bumbieri ar kanēli, kā arī mandeļu skaidiņas, ķirbju un saulespuķu sēklas, kas ir lielisks olbaltumvielu un dzelzs avots.

Trešais ēdiens – svaigi dārzeņu salāti – spinātu lapiņas ar turku zirņiem, sieru, papriku, ķiršu tomātiem un olīveļļu garšoja ne vien vecākiem, bet arī bērniem, jo ļāva iepazīt ko jaunu un saprast, kā dažādu produktu kombinācijas var mainīt garšas nianses.

Meistarklases tiek īstenotas projekta „Kompleksu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Jelgavas pilsētā, I kārta” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

Galerija

Veselīgas garšas piedzīvojums ģimenei
Atgriezties