Bagātīgi noritējusi 13. kontaktbirža, pulcējot radošu un inovatīvu ideju autorus

7. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā jau 13. reizi notika ikgadējā Jelgavas valstspilsētas un Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža, kurā piedalījās 100 mājražotāju un amatnieku, iepazīstinot ar dažādiem oriģināliem darinājumiem, veidojot savstarpēju komunikāciju, daloties idejās un apsverot iespējamas turpmākas sadarbības.

Šajā gadā kontaktbiržas dalībnieki iepazīstināja apmeklētājus ar ļoti plašu un inovatīvām idejām bagātīgu piedāvājumu – tostarp gredzeniem, kas izgatavoti no pārstrādātām džinsu biksēm, sublimētiem tomātiem šokolādē, liofilizētām konfektēm, no betona darinātiem traukiem un astoņas reizes ātrākas darbības kurpju šņoru mehānismu.

Ikviens kontaktbiržas dalībnieks automātiski piedalījās konkursā par radošuma balvu “Ideju spogulis 2023”, kas tika pasniegta pieciem pasākuma dalībniekiem, savukārt trīs mājražotāji saņēma Atzinību par īpašu ieguldījumu nākotnē un oriģinālu ideju īstenošanu.

Radošuma balva tika pasniegta piecās nominācijās. Kategorijā “Par idejas pieteikumu” tika apbalvota Kristina Jermaka, kuras dibinātā SIA “SewLab” piedāvā atkārtoti lietojamas sieviešu higiēnas preces. Nominācijā “Par idejas izstrādi” balvu saņēma Uļjana Hotuļova, kuras SMU “LuvBloom” izgatavo elegantus šokolādes pušķus no kvalitatīvas beļģu šokolādes.

Arturs Veilands tika sumināts kategorijā “Par dizaina risinājumu”, darinot oriģinālas pērļu jeb beramās sveces no steraīna, savukārt Markuss Liepa saņēma balvu kategorijā “Par radošu pieeju”, ar zīmolu “JeanRing” piedāvājot no džinsu auduma veidotus gredzenus vides ilgtspējības veicināšanai. Nominācijā “Par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu” tika sumināta Agnija Dance, kas klātesošos iepazīstināja ar sojas vaska svecēm, kas iepildītas no betona izgatavotos traukos.

Atzinību saņēma Daiga Latkovska par “otrās elpas” došanu apģērbam, Mārīte Kleva par ieguldījumu nākotnes izglītībā, darinot attīstošas rotaļlietas, un Juris Kambars par radošu pieeju, no vara kaļot skanošās bļodas, traukus, rotaslietas un dažādus interjera priekšmetus.

Šī gada kontaktbiržas īpašais viesis bija mūziķis Ainars Bumbieris, iepazīstinot klātesošos ar amatnieku un mājražotāju piedāvāto produktu klāstu, kā arī priecējot ar muzikāliem priekšnesumiem.

ZRKAC izsaka lielu pateicību ikvienam mājražotājam un amatniekam par dalību kontaktbiržā, aizrautīgo darbu, kas tiek veikts, jaunu ideju ģenerēšanu un drosmi radīt arvien jaunus Latvijā tapušus produktus!

 

Galerija

2023. gada kontaktbirža
Atgriezties