SākumsKursu katalogsPersonīgās izaugsmes kompetence › Ģimenes un vecāku izglītība
Topošo vecāku skola (grūtnieču pirmsdzemdību kursi)
        

Šis nodarbību cikls būs piemērots topošajiem vecākiem, jo sniegs iespēju uzzināt par grūtniecības un dzemdību fiziskajiem, garīgajiem un emocionālajiem aspektiem, lai uzlabotu mātes un bērna veselību un veicinātu mātes sagatavošanos dzemdībām un vecāku izpratni par dzemdību norisi.


Mācību rezultāts

Programmas pamattēmas:

  1. nodarbība. Pirmsdzemdību sajūtas: emocionālā sagatavošanās dzemdībām, dabīgu dzemdību norise, gaidību laika grūtības un kā ar tām sadzīvot.
  2. nodarbība. Sagatavošanās dzemdībām: dzemdību periodi, gaita, iespējamie sarežģījumi, izmeklējumi, ķeizargrieziena operācija, grūtnieces izvēle attiecībā uz dzemdību vietu un ģimenes dzemdībām, dabisku dzemdību priekšrocības, simptomi, kad jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības, partnera loma ģimenes dzemdībās.
  3. nodarbība. Dzemdību norise: dzemdību priekšvēstneši, dzemdību pozas, iespējamās manipulācijas dzemdībās, praktiskā elpošana, atslābināšanās tehnikas.
  4. nodarbība. Krūts barošana: barošanas pozas un satvēriens, kā zināt, ka piena pietiek, un ko darīt, ja nepietiek, barošanas biežums, un kā pateikt, vai bērns ir paēdis, mātes uzturs zīdīšanas laikā, cik ilgi zīdīt un kā beigt zīdīšanu.
  5. nodarbība. Jaundzimušā aprūpe: kā pareizi pieskarties, celt un turēt mazuli, apģērba izvēle mājās un pastaigu laikā, jaundzimušā vannošana un higiēna, biežākās vecāku kļūdas bērnu aprūpē, un kā no tām izvairīties

Nodarbību norise

Nodarbības notiek klātiene, vienu līdz divas reizes nedēļā. Kopā 5 nodarbības.

Norises laiks no plkst. 17.30 līdz 19.45.

Katra nodarbība tiek veltīta atsevišķai tēmai.

Nodarbībās var piedalīties viena atbalsta persona katrai grūtniecei.

Lektori: ārste-psihoterapeite Inta Zīle, sertificēta vecmāte Veronika Pirogova, fizioterapeite Solvita Ķerve, PEP mamma un zīdīšanas konsultante Ramona Treilona.


Maksa

EUR 83.00


Informācija un pieteikšanās

tālr.: 63082101; 63012158; 26602618
e-pasts: talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv;
www.zrkac.lv; Svētes iela 33, Jelgava, LV-3001

Kursu grafiks
Kursa nosaukums Nodarbību sākums un laiks

Topošo vecāku skola (grūtnieču pirmsdzemdību kursi)

16. maijā
Pēc nod. grafika
pl. 17.30–19.45
Pieteikties

Topošo vecāku skola (grūtnieču pirmsdzemdību kursi)

5. jūnijā
Pēc nod. grafika
pl. 17.30–19.45
Pieteikties
Atgriezties