Seminārs „Enerģētiskās koksnes (koku – krūmu) plantāciju veidošanas principi un tehnoloģijas”
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2012.gada 26.septembrī  Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar LLU Meža fakultātes Meža izmantošanas katedru un Jelgavas novada pašvaldību organizēja semināru zemes īpašniekiem „Enerģētiskās koksnes (koku – krūmu) plantāciju veidošanas principi un tehnoloģijas” par „mazvērtīgo” zemju apsaimniekošanu ar iespēju gūt peļņu.

Seminārs notika ZRKAC un pulcēja ap 120 interesentu - gan pieredzējušus, gan jaunus uzņēmējus, gan studentus no Jelgavas pilsētas, Ozolnieku, Jelgavas, Rīgas novadiem, no Jēkabpils, Bauskas, Dobeles u.c.

Pasākumu atklāja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, bet Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” zinātniece Dr. silv. Dagnija Lazdiņa informēja par jaunāko pētījumu rezultātiem- kā veidot ātraudzīgo kokaugu (krūmu un koku) plantācijas un kā  tās apsaimniekot. Savukārt LLU Meža fakultātes, Meža izmantošanas katedras vadītājs Dr.sc.ing. Aleksandrs Saveļjevs akcentēja būtiskākos momentus šajā darbā.

Klātesošo interesi izraisīja SIA SVEASKOG Tirdzniecības un loģistikas vadītāja Jāņa Mazīša uzstāšanās, jo viņš analizēja finansiālos aspektus, salīdzinot dažādās peļņas gūšanas iespējas, uzsverot, ka vislielākās iespējas ātrāk gūt peļņu ir tiem zemes īpašniekiem, kuri izmantos dabiski izveidojušās koku – krūmu plantācijas,jo tās neprasa ilgtermiņa ieguldījumus. Pēc pasākuma ilgi nerimās debates un domu apmaiņa.

Galerija

Seminārs "Enerģētiskās koksnes (koku - krūmu) plantāciju veidošanas principi un tehnoloģijas"
Atgriezties