Uzņēmējiem sadarbībā ar jauniešiem – iespēja attīstīt biznesa idejas
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2014. gada 25. septembrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā reģionālās inovāciju un uzņēmējdarbības attīstības Start-up iniciatīvas ietvaros notika  seminārs – tikšanās ar Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Ozolnieku novadu uzņēmējiem, ko organizēja informācijas tehnoloģiju uzņēmums „DPA” sadarbībā ar „DPA” Augsto tehnoloģiju centru „Squalio”, Jelgavas pilsētas un novadu pašvaldībām un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centru.

Start-up iniciatīvas mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību reģionos, inovācijas ieviešanu ikdienas procesos un jauniešu sadarbību ar uzņēmumiem jaunu ideju radīšanā reālā biznesa vidē.

Seminārā par Start-up iniciatīvas mērķiem un ieguvumiem informēja DPA Partnerattiecību un mārketinga vadītāja Anda Šrēdere, bet DPA mākoņpakalpojumu eksperts Mārtiņš Jurjāns aicināja uzņēmējus modernizēt ikdienas darbu ar Office 365 palīdzību.

Interesi izraisīja DPA drošības eksperta Aivara Nagļa prezentācija par biežāk pieļautajām drošības kļūdām darbā ar datoru, mobilajām ierīcēm un interneta vidē. Viņš rosināja būt uzmanīgākiem, darbojoties ar e-pastu, ievietojot informāciju sociālajos tīklos, un izmantot drošākas paroles.

Turpinājums Start-up iniciatīvai būs septembra beigās, kad tiks izsludināts konkurss jauniešiem (9. - 12. klašu skolēniem) un, kā teica iniciatīvas autori, apsvērs iespēju konkursā ņemt dalību arī studentiem. Konkurss norisināsies divus mēnešus, lai veicinātu uzņēmēju un jauniešu abpusējo sadarbību jaunu biznesa ideju radīšanai, izmantojot mūsdienīgas IT tehnoloģijas. Uzņēmēji varēs dalīties ar savām vēlmēm uzņēmuma IT vides, komunikācijas vai mājas lapu izstrādē un uzlabošanā, bet jaunieši ģenerēs risinājumus. Jaunieši tiks aicināti reģistrēties Microsoft Office 365 platformā, lai iegūtu pieeju pie mūsdienīgiem un ērtiem rīkiem. Šajā, uz mākoņtehnoloģijām balstītajā vidē, jaunieši varēs radīt, piemēram, savu vai kāda reģionālā uzņēmuma mājas lapu bez specifiskām zināšanām par to izstrādi. Projekta gaitā skolēni varēs konsultēties ar “DPA” un “Microsoft Latvia” speciālistiem, kuri atbalstīs viņus ar eksperta padomu. Reģionālajiem uzņēmējiem būs ne tikai iespēja iegādāties jauniešu prezentētās idejas, bet arī pieteikt nepieciešamos uzņēmuma IT uzlabojumus un iegūt bezmaksas speciālistu konsultācijas, kuru ietvaros tiks izveidota konkrētā risinājuma ieviešanas stratēģija.

Konkursa noslēgumā 2015. gada sākumā tiks organizēti pasākumi, kuros jaunieši prezentēs savas idejas uzņēmumiem. Gatavos jauniešu radītos risinājumus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs ne tikai konkrētā reģiona uzņēmēji, pašvaldības un “DPA” darbinieki, bet arī starptautisku uzņēmumu pārstāvji.

Konkurētspējīgākās Start-up idejas autoriem tiks dāvāts starta kapitāls idejas attīstīšanai.

Galerija

Reģionālo inovāciju un uzņēmējdarbības attīstības Start-up iniciatīvas seminārs uzņēmējiem
Atgriezties