Pieredzes seminārs „Miniphänomenta” metodikas ieviesējiem
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2014. gada 22. novembrī pl. 12:00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika pieredzes apmaiņas seminārs "Miniphänomenta" metodikas realizētājiem. Seminārā piedalījās pedagogi no dalībskolām Jelgavā, Limbažos, Elejā, Rīgā, Krustpilī, Skaistkalnē un Salaspilī.

Pieredzes semināri dalībskolu pedagogiem tiek organizēti 2 reizes gadā. Tajos pedagogi dalās pieredzē par "Miniphänomenta" metodikas pozitīvajiem aspektiem un kopā ar metodikas multiplikatoriem no ZRKAC meklē risinājumus problēmām, ar kurām nākas saskarties ieviešanas procesā.

Semināra dalībnieki uzzināja vairāk par ekspermentu staciju izmantošanu mācību stundās, izglītojās par bērnu pašorganizētas mācīšanās īpatnībām un iepazinās ar pirmsskolas bērniem izstrādātās metodikas „Mācies eksperimentējot” eksperimentu staciju komplektu, kas sastāv no 19 jauniem eksperimentiem.

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīts projekts, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā jau trešo gadu realizē ZRKAC. Projekta mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm.

Vairāk par "Miniphänomenta" metodiku varat uzzināt šeit.

Galerija

Miniphänomenta metodikas pieredzes seminārs
Atgriezties