Amatnieku un mājražotāju piedāvājums 5. kontaktbiržā
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2015. gada 2. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā norisinājās Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju 5. kontaktbirža.

Pasākumā dalību bija pieteicis 81 mājražotājs, bet piedalījās 78 dalībnieki no Jelgavas, Ozolniekiem, Sesavas, Zaļeniekiem, Vircavas, Valgundes, Jēkabpils, Dobeles, Pūres, Kokneses, Iecavas, Aknīstes, Tukuma, Tērvetes, Viesītes, Ogres, Īles, Auces, Penkules, Bikstiem, Kroņauces, Vecumniekiem, Mārupes un Ceraukstes.

Mājražotāju un amatnieku piedāvājums izraisīja lielu interesi, jo bija pārstāvēts gan kokamatnieku, gan pārtikas amatnieku, gan rokdarbnieku veikums – adīti, šūti, filcēti, izšūti, austi darbi, lelles, rotaļlietas pašiem mazākajiem, aksesuāri un rotaslietas no keramikas, metāla un pērlītēm, arī apsveikumi, dekori un interjera priekšmeti. Uzzinājām, ka arī Jelgavā pēc pasūtījuma var izgatavot tautastērpu. Plaši pārstāvēta bija pārtikas amatniecība: maize, dažādi konditorejas izstrādājumi – kūkas, cepumi, zefīri,  piparkūkas un makarūni, saldumu rotājumi, arī karameles un konfektes. Bija iespēja nobaudīt kafeju, vērot suvenīru apdrukas iespējas, iepazīties ar medus kosmētiku, bet tie, kam patīk rast atslodzi pirtiņā, varēja pasmaržot saldēto ievas zaru pirtsslotas un iepazīties ar jaunumiem pirts kosmētikā. Ļoti plašs bija izaudzēto un pārstrādāto lauksaimniecības produktu klāsts, it īpaši dažādi bioloģiskie našķi: gan dažādu augļu un ogu sukādes, sulas un marmelādes, gan garšvielas, gan čipsi, gan kazas siers un kūpināti sieri. Tika piedāvāti arī visdažādākie bišu produkti, sākot no medus, beidzot ar bišu vaska svecēm un medus kosmētiku.

Pasākumā piedalījās pieredzējušie amatnieki un mājražotāji, kas šajā pasākumā savu piedāvājumu demonstrējuši visās piecās kontaktbiržās, un arī jaunie, kas savu darbību uzsākuši tikai šogad.

Pirms pasākuma ar amatnieku un mājražotāju veikumu iepazinās arī Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Galerija

Amatnieku un mājražotāju piedāvājums 5. kontaktbiržā
Atgriezties