Meistarklase – rudens krāsas ēdienā

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 19. oktobris tika aizvadīts raidījuma “Gatavo 3” kulinārijas ekspertes Lindas Vilmansones veidototajā meistarklasē “Rudens krāsas” ēdienā.

Lindas pašas stāsts par kaislību – ēstgatavošanu aizsācies kā bērnības protests, jo viņai ļoti garšojuši makaroni. Tagad, atskatoties pagātnē,viņa saprot, ka vecākiem nav bijis viegli, jo ēdiena ziņā bijusi kaprīza un daudz ko nav ēdusi. Šī iemesla dēļ bieži pieprasījusi, lai tiktu gatavoti makaroni. Un kādā no šādām situācijām māte sadusmojusies un teikusi, lai sešgadīgā Linda pati tos sev pagatavo. Viņai to arī darījusi. Sākumā, protams, tik viegli nemaz neveicās, bet eksperimentēt ar garšām un ēdienu no tā laika viņa turpina joprojām.

Meistarklases dalībnieki varēja palutināt garšas kārpiņas ar iepriekš sagatavotām uzkodām. Draudzīgi viens otram izdalījuši un nobaudījuši biešu humusu un burkānu sviestu, apmeklētāji izjautāja Lindu par dažādiem knifiņiem un viltībām ēst gatavošanas mākslā. Darbojoties improvizētajā virtuvē, tika gatavots rudens sildošais buljons un ķirbju risoto.

Pasākumā valdīja brīva un atvērta gaisotne. Linda Vilmansone labprāt dalījās savā pieredzē, kā nonākusi pie tām receptēm un ēdienu gatavošanas veidiem, kad viņa arvien no jauna cenšas sevi pārvarēt, “iemānot” sev to, kas negaršo. Viņa stāstīja par garšas kombinācijām un pārtikas produktiem, kas, lietoti kopā, lieliski izceļ viens otru vai piešķir ēdienam “jaunu garšu”, piemēram, parastam ķirbju risotto pievienojot eļļā apkraukšķinātas salvijas lapiņas.

Klausītāji interesējās, kur iegādāties kvalitatīvus un augstvērtīgus produktus. Linda ieteica apmeklēt tādas vietnes kā svaigi.lv, partikasgrozs.lv, absolutsed.lv.

Dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijā par ēdienu un tā gatavošanu, atklāti stāstot par saviem atklājumiem un pieļautajām kļūdām. Katrs pasākuma apmeklētājs saņēma gatavoto ēdienu receptes, kā arī ierosmei – sēņu un Baba Ganoush pastētes recepti.

Galerija

Lindas Vilmansones meistarklase "Rudens krāsas ēdienā"
Atgriezties