Angļu valodas olimpiāde Šauļos

10. februārī Šauļos, Lietuvā, notika angļu valodas olimpiāde – konkurss Jelgavas un Šauļu pilsētu skolu 8. klases skolēniem. To jau otro gadu organizēja Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) un Jelgavas sadraudzības pilsētas Šauļu pašvaldības izglītības centrs sadarbībā ar izdevniecības “Oxford University Press” pārstāvniecību. Olimpiādē piedalījās 10 skolēni no Jelgavas pilsētas skolām un 10 skolēni no Šauļu pilsētas skolām.

Olimpiādes mērķis bija sniegt iespēju talantīgiem jauniešiem no abām pilsētām pārbaudīt savas angļu valodas prasmes, vienlaicīgi sekmējot draudzīgu attiecību veidošanos starp skolēniem. Olimpiādes ietvaros dalībniekus pavadošajiem skolotājiem bija iespēja apmainīties ar informāciju par svešvalodu mācīšanu abās valstīs, mācību programmām un mācīšanas metodēm un pēc rezultātu saņemšanas arī izvērtēt un salīdzināt abu valstu skolēnu zināšanas un prasmes.

Dienas pirmajā daļā skolēni sacentās individuāli, veicot uzdevumus tiešsaistē. Skolēni strādāja individuāli pie datora, pildot dažādus uzdevumus, kuros tika noteiktas viņu gramatikas zināšanas un lietošanas prasmes, vārdu krājums, lasīšanas, klausīšanās, rakstīšanas un runāšanas prasmes. Interesanti, ka datorprogramma arī izvērtēja katra skolēna sniegumu.

Otrajā dienas daļā skolēniem bija iespēja iepazīt Šaulu pilsētas ievērojamākos tūrisma objektus: Divriteņu muzeju, Saules pulksteņa laukumu, Dzelzs lapsas skulptūru, Sv. Apustuļu Pētera un Pāvila katedrāli. Interesanti, ka lietuviešu skolēni par katru no minētajiem objektiem paši bija sagatavojuši stāstījumu angļu valodā. Pēc ekskursijas dalībnieki piedalījās viktorīnā par ekskursijā redzēto un dzirdēto.

Rezultāti liecina, ka skolēnu – olimpiādes dalībnieku valodas prasmes ir ļoti labā līmenī un abās valstīs tās ir līdzīgas, tomēr jelgavnieku pusē bija arī veiksme. 1. vietu olimpiādē ieguva Jelgavas 4. vidusskolas skolniece Madara Grantiņa, kā arī labus rezultātus apliecināja Spīdolas ģimnāzijas skolniece Laura Eva Furmanova un Arvis Bergs no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas.

Dalībnieki un organizatori atzini, ka šis pasākums ir labs veids, kā uzturēt saikni starp abām sadraudzības pilsētām – Jelgavu un Šauļiem, un tāpēc nākošagad angļu valodas olimpiādē - konkursā Jelgavā gaidīsim skolēnus no Lietuvas.

Galerija

Jelgavas un Šauļu pilsētu 8. kl. skolēnu starptautiskā angļu valodas olimpiāde
Atgriezties