Veselīgs, pilnvērtīgs un ekonomisks uzturs vecumā 54+

2017. gada 21. augustā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika pirmā nodarbība semināru ciklā par veselīgu, pilnvērtīgu un ekonomisku uzturu iedzīvotājiem virs 54 gadu vecuma. Šie praktiskie semināri – veselīgu un sabalansētu ēdienu gatavošanas meistarklases – ir viena no četrām programmām, kuras jelgavnieki var apgūt ZRKAC ESF projekta „Kompleksu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Jelgavas pilsētā, I kārta” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

Plānotas sezonālas meistarklases, kurās katra grupa gatavo pavasara, vasaras, rudens un ziemas ēdienus. 21. augustā 20 dalībnieki gatavoja vasaras ēdienus un iepazinās ar aktuālajām sezonas produktu izmantošanas iespējām pilnvērtīgas ēdienkartes veidošanā.

Meistarklases vada treneris, rakstu un recepšu autors žurnālam “Pie Galda”, sabalansēta uztura meistarklašu vadītājs Kārlis Birmanis. Viņš nodarbību vadīja diskusijas veidā, ļaujot dalībniekiem pašiem nonākt pie secinājuma, kāds ir veselīgs, pilnvērtīgs un ekonomisks uzturs. Ēdienu gatavošanas procesā tika izrunāts arī par svarīgākajām uzturvielām – ogļhidrātiem, taukiem un olbaltumvielām, par to ietekmi un nozīmi organismā, kā arī veselīga dzīvesveida īstenošanā kopumā.

K. Birmanis demonstrēja, kā pagatavot salātus, ko viegli paņemt līdzi, lēcu risoto un vasaras ogu smūtiju, ko pēc pagatavošanas visi arī degustēja, pārliecinoties, ka veselīgs, ekonomisks un pilnvērtīgs ēdiens ir arī garšīgs. Meistarklases dalībnieki uzdeva jautājumus, uzzināja par ēst gatavošanas “knifiņiem”, kas lieti noder ikdienā. Lai redzēto un dzirdēto varētu izmēģināt paša spēkiem, visi klātesošie saņēma arī ēdienu receptes.

Nākamā, rudens cikla nodarbība notiks jau 16. oktobrī plkst. 10:00.

Galerija

Meistarklase "Veselīgs, pilnvērtīgs un ekonomisks uztrurs vecumā "54+""
Atgriezties