Kas jāzina topošajiem uzņēmējiem, uzsākot saimniecisko darbību
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2017. gada 5. septembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu Zemgales otro apkalpošanas nodaļu organizēja konsultatīvu semināru “Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem”. Semināru apmeklēja gandrīz 100 interesentu ne tikai no Jelgavas, bet arī no Bauskas, Dobeles un Olaines,  Jelgavas, Ozolnieku novadiem.

Semināru atklāja ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone un VID Jelgavas klientu apkalpošanas centra vadītāja Arta Segliņa, akcentējot jaunās sezonas galvenās tēmas un atgādinot, ka semināri, turpinot iesākto, arī tiks organizēti katra mēneša pirmajā otrdienā, bet papildus plānoti arī citi semināri par aktuālām tēmām, jo viens no pasākumu uzdevumiem- izglītot un atbalstīt nodokļu maksātājus.

Semināra gaitā VID galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule informēja klātesošos par svarīgākajiem jautājumiem, kas ir aktuāli ikvienam topošajam vai esošajam saimnieciskās darbības veicējam – kā izvelēties uzņēmējdarbības formu un nodokļu maksāšanas režīmu, kā sadarboties ar VID, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu jeb EDS, kā arī tika sniegts ieskats grāmatvedības organizēšanā topošajiem un esošajiem uzņēmējiem.

Semināra gaitā un tā noslēgumā VID darbinieces sniedza atbildes uz klātesošo daudzajiem interesējošajiem jautājumiem. Dalībnieki aizpildīja arī anketas, lai mērķtiecīgāk plānotu nākamos pasākumus uzņēmējdarbības jomā. Nākamais seminārs par tēmu  “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem (23%), kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā” norisināsies 3. oktobrī.

Galerija

Konsultatīvais seminārs “Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem” sadarbībā ar VID
Atgriezties