Ieraugi savādāk – aicina iepazīt sociālās uzņēmējdarbības būtību

2017. gada 18. oktobrī, akcentējot sociālās uzņēmējdarbības nozīmi un atzīmējot starptautisko Baltā spieķa dienu, biedrība “Kultūras un mākslas centrs “Nātre” un Latvijas Neredzīgo biedrības Jelgavas teritoriālā organizācija sadarbībā ar Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centru, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju un Britu padomi organizēja informatīvi izglītojošu pasākumu “Ieraugi citādāk!”.

Pasākumā piedalījās vairāk kā pussimt dalībnieku no Jelgavas, Jūrmalas, Bauskas un Rīgas. Pasākumu atklāja  Latvijas Neredzīgo biedrības Jelgavas filiāles vadītāja Ilze Makarova - Makarenoka, kura atgādināja Baltā spieķa dienas būtību un uzsvēra sociālās uzņēmējdarbības nozīmi. Dace Indrika, Kultūras un mākslas centra “Nātre” vadītāja, informēja par projektu, kura ietvaros vājredzīgie un neredzīgie cilvēki radošo nodarbību laikā radīja dažādus mākslas darbus – gleznoja, zīmēja, darināja darbus no māla un keramikas – un izstrādāja dažādus suvenīrus, kas tika pārdoti, lai iegūtos ziedojumus izmantotu radošo ideju un projektu attīstībai, rosinot uzsākto turpināt jau kā sociālo biznesu.

Savās pārdomās dalījās un klātesošos uzrunāja rosīgie viesi no Jūrmalas un Latvijas Neredzīgo bibliotēkas. LLU Uzņēmējdarbības un vadībzinātnes institūta docente Lāsma Līcīte lika uzsvaru uz pozitīviem piemēriem Latvijā un pasaulē tieši sociālās uzņēmējdarbības jomā.

Par muzikāliem priekšnesumiem pasākuma laikā rūpējās pārstāvji no Jelgavas pilsētas teritoriālās organizācijas Intas Šveicares vadībā, Jelgavas ukraiņu kultūras centra “Džerelo” ansamblis un Edijs Fuksis, Rīgas pilsētas teritoriālās organizācijas biedrs, kas sapņo par savas radiostacijas izveidi.

Rezumējot pasākuma norisi, var apstiprināt, ka pasākuma galvenais mērķis - ieinteresēt par sociālo uzņēmējdarbību un lauzt stereotipus par redzes invalīdu ikdienu - tika sasniegts, gūstot ne tikai ar teorētiskas, bet arī ar praktiskas zināšanas, piemēram, pasākuma apmeklētajiem bija iespēja piemērīt simulācijas brilles, ar kurām varēja iejusties vājredzīgo cilvēku vietā.

Galerija

Informatīvi izglītojošs pasākums “Ieraugi Citādāk!” atzīmējot starptautisko “Baltā spieķa dienu”
Atgriezties