Ikebanas demonstrējumi
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2013. gada 9. oktobrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika Japānas vēstniecības Latvijā un ZRKAC organizēti Japānas ziedu kārtošanas mākslas – Ikebanas – demonstrējumi. Ziedu kārtošanas mākslu rādīja, kā arī par tās rašanos un attīstības vēsturi stāstīja ikebanas meistare Midori Jamada, kura vairāk kā 20 gadu garumā Krievijā un citās NVS valstīs popularizē Japānas kultūras tradīcijas, dibinot daudzas Ikenobo skolas.

Nepilnu divu stundu laikā meistare radīja deviņas dažādas ikebanas kompozīcijas, kas katra tika veidota no sezonas augiem. Kompozīcijās tika izmantoti ne vien svaigi ziedi, bet arī koku un krūmu zari, un pat nokaltušas lapas, tādejādi parādot, ka ikkatrs dabas veidojums ir skaists. Sanākušie teju 200 klausītāji uzzināja, ka Ikebanas mākslā liela nozīme ir dažādiem likumiem un senām zināšanām par augiem, to īpašībām un ietekmi uz cilvēkiem un telpām. Noslēgumā Jamadas kundze, kura pati bija tērpusies brīnišķīgā kimono, pastāstīja klātesošajiem par kimono nēsāšanas tradīcijām un tērpa īpatnībām.

Ikebanas demonstrējumi bija pirmais pasākums jaunajā ZRKAC radošu nodarbību ciklā „Iedvesmas telpa”, kurā turpmāk piedāvāsim Jelgavniekiem interesantas satikšanās ar spilgtām un radošām personībām, lai rastu iedvesmas dzirksti ikdienai.

Galerija

Japānas ziedu kārtošanas mākslas - ikebanas demonstrējumi
Atgriezties