Eiropas pieaugušo izglītības elektroniskās platforma EPALE
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2017. gada 30. novembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notika informatīvs seminārs “EPALE – Eiropas pieaugušo izglītības elektroniskā platforma Zemgalē: iespējas un risinājumi”.

EPALE ir daudzvalodu Eiropas valstu pieaugušo izglītības elektroniskā platforma. Ar Latvijas līdzdalību tajā iepazīstināja Ilze Seipule, Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Komisijas Erasmus+ programmas projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” vadītāja. Viņa stāstīja par EPALE platformas ideju un to, kā izmantot platformas resursus un informāciju profesionālās kompetences līmeņa paaugstināšanai, diskusijām u.c.

Par iespējām un risinājumiem EPALE lietošanai Zemgales reģionā stāstīja koordinators Zintis Buls. Viņš akcentēja EPALE dažādās mērķauditorijas, kas ir svarīgi, ja meklējat sadarbības partnerus ne tikai starp izglītības nozares darbiniekiem un organizācijām, bet arī citus mūžizglītības īstenotājus. Platformas aktīvo lietotāju vidū ir pašvaldību, muzeju, bibliotēku darbinieki, NVO pārstāvji u.c.

Projekta komunikāciju koordinatore Daina Jāņkalne vadīja tiešsaistes treniņu EPALE lietošanā., kur praktiski notika reģistrēšanās platformai, lai spētu orientēties piedāvātajā interneta vietnē, kā arī konkrētu rakstu ievietošana.

Seminārs tika organizēts Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Komisijas Erasmus+ programmas projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” (Granta Nr. 2016-3137/001-001) ietvaros.

Atgriezties