Inovācijas diena pedagogiem „Manai Latvijai 95”

2013. gada 29. oktobrī Zemgales kompetenču attīstības centrā (ZR KAC) notika Inovācijas diena pedagogiem „Manai Latvijai 95”. Veidojot patriotisku noskaņu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai, notika izglītojošas lekcijas un praktiskas darbnīcas par tēmām, kas saistītas ar Latviju, latviskumu un latvisko pašapziņu.

Inovācijas dienu atklāja ZR KAC direktore Sarmīte Vīksna. Ar uzrunu klātesošos sveica arī Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un sporta jautājumos Aigars Rublis.

Ar iedvesmojošu lekciju „Latvietība, kā jūtas tava pašapziņa?” klausītājus uzrunāja Dagmāra Beitnere-Le Galla. Viņa aicināja mūs vairāk koncentrēties uz latviešiem kā veiksmīgu nāciju, vairāk lepoties ar savas tautas un līdzcilvēku sasniegumiem, tādejādi stiprinot latviešu pašapziņu un veidojot stipru un veiksmīgu tautu.

Inovācijas dienas otrajā daļā sanākušie dalījās četrās interešu grupās, lai līdzdarbotos kādā no darbnīcām. Daļu pedagogu Ojārs Spārītis veda izzinošā ekskursijā pa Jelgavu, stāstot un rādot par vēsturi un kultūru Jelgavas pilsētā. Ilga Reizniece stāstīja par latviešu folkloru, tradīcijām, demonstrēja vairāk kā divdesmit nelielus tautas instrumentus, kā arī aicināja sanākušos kolektīvā dejā. Andris Tomašūns savā darbnīcā piedāvāja aizraujošu stāstījumu par notikumiem Jelgavā pirms 25 gadiem, kad tika dibināta Latvijas Tautas fronte – par pirmajiem cenzētajiem un necenzētajiem laikrakstiem, pirmajām kolektīvās atmodas aktivitātēm un demonstrēja interesantus attēlus no tā laika Jelgavas. Ilvija Dambrauska vadīja sveču darbnīcu, kurā radošā atmosfērā tapa gan apgleznotas, gan pašu lietas sveces ar latviskiem motīviem.

Inovācijas dienu pedagogiem kā klausītājs apmeklēja arī Eiroparlamenta deputāts Kārlis Šadurskis.

Galerija

Inovācijas diena pedagogiem „Manai Latvijai 95”
Atgriezties