VID informatīvais seminārs par uzņēmējdarbības uzsākšanu
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) 2018. gada 8. maijā, sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales otro apkalpošanas nodaļu, sniedza iespēju topošajiem uzņēmējiem un personām, kuras nesen ir uzsākušas savas uzņēmēju gaitas, apmeklēt semināru “Ikvienam, kurš vēlas uzsākt uzņēmējdarbību”.

Uz informatīvo semināru, kuru vadīja VID Nodokļu pārvaldes Jelgavas Klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule, ieradās interesenti no Rīgas, Jelgavas un Jelgavas novada, Dobeles un Dobeles novada, Iecavas, Lielvārdes un Liepājas.

Semināra gaitā klātesošie ne tikai ieguva informāciju par uzņēmējdarbības formas izvēles iespējām un tās reģistrēšanas kārtību, dažādiem nodokļu veidiem un nodokļu maksāšanas režīma izvēli (MUN; IIN; UIN; SVSAOI), bet arī par grāmatvedības kārtošanu un organizēšanu, uzsākot savu uzņēmējdarbību. Jāatzīmē, ka īpaši aktuāli pasākuma dalībniekiem bija iegūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar patentmaksas izvēli un nereģistrētu saimniecisko darbību, kā arī iegūt niansētāku informāciju par grāmatvedības organizēšanu, veicot saimniecisko darbību.

Informācija par turpmākajiem semināriem, kurus ZRKAC organizē sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales otro apkalpošanas nodaļu, būs pieejama mājas lapā www.zrkac.lv, kā arī informāciju par pasākumiem ir iespēja saņemt e-pastā, ja to norādīsiet nākošā semināra reģistrācijā, vai nosūtot pieteikumu uz e-pastu liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties