Seminārs pirmsskolas un sākumskolas pedagogiem – kā attīstīt droša interneta lietošanas prasmes skolēniem?

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā 14. novembrī plkst. 13.00 – 15.00 notiks bezmaksas radošs seminārs pirmsskolas un sākumskolas pedagogiem “Kā pilnveidot pirmsskolas un sākumskolas skolēnu medijpratību un attīstīt droša interneta lietošanas prasmes?”. Pasākumu organizē Valsts policija, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Bērnu un jauniešu drošība internetā (drossinternets.lv), AAS “BALTA”, SIA “RIMI LATVIA” un komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”.

Radošais seminārs veltīts piecu interneta superspēju iegūšanai, kas pasargā bērnus no bīstamām situācijām virtuālajā vidē, mazina atkarību risku un veicina tehnoloģiju jēgpilnu lietošanu, lai zinātu, ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam, kad nepieciešams saukt palīgā pieaugušo un kā būt pieklājīgam, lai lietotu internetu gudri.

Pieteikšanās līdz 8. novembrim un informācija pa e-pastu: sanita.sabanska@zrkac.jelgava.lv vai pa tālruni: 63012152, 29102645.

2017.gadā aizsāktās Valsts policijas kampaņas “Supervaronim nepazust” laikā desmitiem tūkstošu bērnu kļuva par supervaroņiem un iemācījās, kā rīkoties, ja gadās nokļūt ķezā. Diemžēl ķibeles var gadīties ne tikai uz ielas vai mājās, bet arī internetā. Tāpēc šogad, rūpēs par bērnu medijpratību un drošību internetā, vairāki partneri – Valsts policija, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Bērnu un jauniešu drošība internetā (drossinternets.lv), BALTA apdrošināšana, SIA “RIMI LATVIA” un komunikācijas vadības aģentūra Deep White – apvienoja spēkus kampaņas turpinājumā “Supervaroņi internetā”. Kampaņas materiāli pieejami – supervaroni.vip.lv/interneta. Papildu informācijai: 22144144, Liene Valdmane, Latvijas Drošāka interneta centrs.

Atgriezties