Digitālās nedēļas pasākumi ZRKAC

No 25. marta līdz 29. martam visā Eiropā norisinājās kampaņa ALL Digital week 2019, kurā aktīvi iesaistījās arī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC), organizējot 17 pasākumus, kurus kopumā apmeklēja 221 interesents.

Apmeklētākā ZRKAC organizētā aktivitāte šogad bija pasākums jauniešiem “Digitālās prasmes nākotnes karjerai”. Tajā jauniešiem bija iespēja gūt iedvesmu, iepazīstoties ar veiksmīgu uzņēmēju pieredzi, “IT nākotnes karjerai”, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās, kurās viņi attīstīja savas digitālās prasmes: izmēģināja jaunus IT rīkus, veica dažādus praktiskus uzdevumus, uzzināja par tehnoloģiju attīstības tendencēm. Pasākumu apmeklēja 100 dalībnieki.

Plašu pasākumu klāstu ZRKAC piedāvāja esošajiem un topošajiem uzņēmjiem – viņi uzzināja, kā veidot digitālas reklāmas un mājas lapas, izmantojot pieejamos tiešsaistes instrumentus, kā padarīt sevi redzamāku meklētājā „Google” un apguva citas noderīgas zināšanas savas darbības uzlabošanai ar digitālo rīku palīdzību.

Pašvaldības darbinieki apguva iespējas, ko piedāvā Jaunais MS Excel rīks „Power Query”, bet visiem interesentiem bija iespēja mācīties video izveidi ar programmu „Microsoft Photos”, apmeklēt individuālās praktiskās nodarbības par interneta resursu meklēšanu un lietošanu, kā arī ierasties uz IT speciālistu konsultāciju, ņemot līdzi savu datoru.

Pilsētas seniori aktīvi apmeklēja praktiskās nodarbības „Viedtālruņa ABC”, kur grupās ar citiem sava tālruņa markas lietotājiem viņi apguva aplikāciju un telefonā iebūvēto funkciju izmantošanas pamatus.

“Eiropas Digitālo nedēļu” Latvijā koordinēja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Vairāk par šīos nedēļas pasākumiem Latvijā varat uzzināt - http://eprasmes.lv/.

Galerija

Digitālā nedēļa 2019 ZRKAC
Atgriezties