Sarīkojums pensionētajiem pedagogiem „Vairāk nekā piparkūka”

2013. gada 14. decembrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika sarīkojums pilsētas pensionētajiem skolotājiem „Vairāk nekā piparkūka”, ko organizēja ZRKAC jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi”.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā piecdesmit pilsētas pedagogu – senioru, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra pārstāvji. Klātesošos uzrunāja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un ZRKAC direktores vietniece Skaidrīte Bukbārde.

 „Jauno līderu” sagatavotajā koncertā klātesošos priecēja Laura Švānberga un Betija Elizabete Siliņa ar dziesmām ģitāras pavadījumā, deju studija „Intriga” ar dzīvespriecīgām dejām, Daina Siliņa un „Jauno līderu” dalībnieks Rūdolfs Bartuševics ar lēno valsi un ča-ča-ča un muzikālā apvienība „TirkizBand” ar dziesmām Ziemassvētku noskaņās.

Viesi tika iesaistīti arī aktivitātēs. Pie katra galdiņa sēdošajiem bija jāizdomā grupas nosaukums un jāiepazīstina ar to klātesošie. Tika izdomāti dažādi nosaukumi, piemēram, „Nenogurdināmie”, „Lai zib!”, „Optimisti ar daudzu gadu stāžu”, „Liesmiņa”, „Vienmēr gatavs!”, „Piparkūkas (smaržīgās)”, „Trio”, „Sniegpārsliņas”, „Saulgrieži”.

Skanot akordeonam, ko spēlēja Eva Lukjanska, skolotāji nodziedāja dziesmu „Ak, eglīte”, un, tā kā nākošais ir Zirga gads, gāja rotaļā „Teci rikšus, kumeliņi”. „Jaunie līderi” bija sagatavojuši arī Ziemassvētku viktorīnu, un, nosaucot pareizās atbildes, viesi tika pie balvām.

Pasākumu atraktīvi vadīja Laimīgā Piparkūku Sirds un Baltais Sarmas Rūķis, viņiem palīdzēja pieci rūķi no Rūķu ciema („Jauno līderu” dalībnieki). Noslēgumā visi tika aicināti uz kopbildi.

Pasākuma laikā valdīja sirsnīga atmosfēra. Viesi, sēžot pie tējas vai kafijas tases, cienājās ar pasākuma atbalstītāju kafejnīcas „Viktorija” un konditorejas-kafejnīcas „Silva” sarūpētajiem gardumiem – pīrādziņiem, plātsmaizītēm un piparkūkām.

Paldies pasākuma „Vairāk nekā piparkūka” viesiem un atbalstītājiem! „Jaunie līderi” visiem novēl gaišus Ziemassvētkus. Lai Jaunais gads ir bagāts ar labām domām, darbīgām dienām un priecīgiem atelpas brīžiem!

Galerija

Ziemassvētku pasākums skolotājiem - senioriem "Vairāk nekā piparkūka"
Atgriezties