Jelgavas pilsētas amatnieku pirmā tikšanās
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

Jelgavas pilsētas svētku nedēļas ietvaros 2013. gada 21. maijā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) tikās Jelgavas amatnieki - Latvijas amatniecības kameras amata meistari. Pasākumu atklāja ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna, sakot, ka pasākuma mērķis ir godināt Jelgavas pilsētas amata meistarus. Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsvēra amatniecības nozīmi darba tikuma veidošanā jaunajai paaudzei un novēlēja, lai katram meistaram būtu savs māceklis. Amatniecības kameras prezidents un arī amata meistars – mēbeļu galdnieks – Vilnis Kazāks uzrunā balstījās uz savu personisko piemēru, ilustrējot amatniecības nozīmi un sakot, ka darbošanās amatniecībā dod brīvību. ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone akcentēja tālākos iespējamos soļus- arī turpmāk šāds pasākums, kurā tiksies pilsētas amata meistari, tiks rīkots Pilsētas svētku laikā, tāpēc amata meistari aicināti atsaukties visa gada garumā. To var izdarīt pa e-pastu liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv, pa tālruni 63012169 vai 63012155,  vai personīgi ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļā. Savukārt decembrī tiks rīkota jau 3. amatnieku kontaktbirža, kurā amata meistari tiek aicināti dalīties savos amata noslēpumos un pieredzē, kā arī ikvienam amata meistaram ir iespēja informāciju par sevi ievietot Zemgales uzņēmumu katalogā www.zrkac.lv.

Dalību pasākumā bija pieteicis 31 amata meistars no dažādām amatniecības nozarēm: juvelieris, fotogrāfs, krāšņu podnieks, frizieri, pavāri, floristi, maiznieks, mēbeļu galdnieks, keramiķi, dāmu drēbnieki, mašīnizšuvēji, keramiķi, apgleznotāja, audēja un ādas priekšmetu izgatavotāja. Visi amata meistari saņēma īpašu dāvanu, ko pasniedza Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna- metāla plāksni, uz kuras norādīts amata meistara vārds, uzvārds un amats. Uz plāksnes ir arī šīs idejas iniciatoru – Jelgavas Domes, ZRKAC un Latvijas Amatniecības kameras – logo. Šīs plāksnes simbolizē to, ka pilsēta lepojas ar saviem amata meistariem un tā kalpos kā meistara atpazīšanas zīme gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tās viesiem.

Amata meistari atzina, ka jūtas ļoti pagodināti un šādas kopā sanākšanas ir nepieciešamas, lai iepazītos, apspriestu aktuālus jautājumus un radītu jaunas idejas. Amata meistaru vārdā runāja friziera amata meistars Anatolijs Bolgovs, kurš ir uzticīgs savam amatam jau gandrīz 50 gadus. Viņš pauda gatavību nodot savas zināšanas un pieredzi, ja tas būs nepieciešams un būs sakārtoti birokrātiskie jautājumi.

Atgriezties