Spēka darbnīcas pedagogiem
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2013. gada 30. aprīlī plkst. 13.00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā notika Spēka darbnīcas pedagogiem.

Iedvesmai un stiprinājumam pavasarī Jelgavas pilsētas pedagogiem bija iespēja apmeklēt  seminārus ”Veiksmīga vizuālā tēla veidošana” un „Kāpēc sieviete nesaprot vīrieti un kāpēc vīrietis nesaprot sievieti?” un praktiskās nodarbības – „Sievietes skaistumam un veselībai. EKO – kosmētisko līdzekļu pagatavošana mājas apstākļos”, „Dekupāža. Ienes pavasari telpās!”, „Balonu modelēšana – dāvanām un telpu rotājumiem”.

Pedagogi Ginta Budes seminārā „Veiksmīga vizuālā tēla veidošana” uzzināja cik svarīga ir vizuālā tēla kopsakarība. Lektors atzina, ka pedagogiem, saskaroties ar jauniešiem, vizuālais tēls ir ļoti svarīgs un lietišķais kostīms ir jāprot izmantot savā labā, lai skolēniem patiktu un viņi pedagogu uztvertu nopietni.

Kaspara Bikšes seminārā bija iespēja rast atbildes uz mūžseno jautājumu, kāpēc sieviete nesaprot vīrieti un kāpēc vīrietis nesaprot sievieti. Lektors dalījās zināšanās par šķēršļiem sieviešu un vīriešu uztverē. Lai atrisinātu uztveres atšķirības, jāatrod kompromiss savstarpējā komunikācijā, jārespektē uztveres īpatnības. Lektors sniedza padomu kā klasē uzrunāt zēnus, lai viņi sadzird un uzklausa skolotāju, kā labāk uzrunāt meitenes.

Darbnīcā, kuru vadīja ZRKAC galvenā speciāliste Gita Jēgere „Sievietes skaistumam un veselībai. EKO – kosmētisko līdzekļu pagatavošana mājas apstākļos” pedagogi apguva praktiskās prasmes, kā pagatavot dažādus kosmētiskos produktus personīgai lietošanai. Darbnīcā tika sniegti praktiski pamati, lai pagatavotu zobu pastu, skrubi un krēmu.

ZRKAC galvenā speciāliste Ieva Hofmane vadīja praktisko nodarbību „Dekupāža. Ienes pavasari telpās!”. Pedagogiem praktiskajā mākslinieciskās dekupāžas nodarbībā bija iespēja apgūt vienu no tehnikām – vecināšanas paņēmienu ar vasku, atklājot sevī jaunas spējas, radoši izpausties dekorējot praktiskas lietas.

Praktiskajā darbnīcā „ Balonu modelēšana – dāvanām un telpu rotājumiem” – pedagogi gatavoja dažādas figūras, kas pārveidojās par jaukiem aksesuāriem ar kuriem iepriecināt bērnus, sagādāt pārsteigumu tuviniekiem un draugiem, dekorēt telpas, radoši noformēt dāvanas. Darbnīcu vadīja ZRKAC galvenā speciāliste Ilze Vārna.

Spēka darbnīcas pedagogi raksturoja kā rodošu iedvesmu avotu, sen lolotu sapņu piepildījumu, atpūtu no ikdienas rūpēm. Tas ir veids kā sākt pavasari - vairāk padomāt par sevi, savām sajūtām, izskatu, emocijām, izzināt sevi.

Galerija

Spēka darbnīcas pedagogiem
Atgriezties