Pirmsdzemdību kursi "Topošo vecāku skola" (tiešsaistē)
Vieta: tiešsaistē
Atbildīgais: A. Vanaga

Bezmaksas nodarbības projekta „Kompleksu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Jelgavas pilsētā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

 

Nodarbību tēmas:

  • Pirmsdzemdību sajūtas: emocionālā sagatavošanās dzemdībām, dabīgu dzemdību norise, gaidību laika grūtības un kā ar tām sadzīvot.
  • Sagatavošanās dzemdībām: dzemdību periodi, gaita, iespējamie sarežģījumi, iespējamās manipulācijas dzemdībās, izmeklējumi, ķeizargrieziena operācija, grūtnieces izvēle attiecībā uz dzemdību vietu un ģimenes dzemdībām, dabisku dzemdību priekšrocības, dzemdību priekšvēstneši, simptomi, kad jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības, partnera loma ģimenes dzemdībās.
  • Sagatavošanās dzemdībām – praktiskā nodarbība: elpošana, meditācija, atslābināšanās tehnikas, dzemdību pozas.
  • Krūts barošana: barošanas pozas un satvēriens, kā zināt, ka piena pietiek un ko darīt, ja nepietiek, barošanas biežums un kā pateikt, vai ir paēdis, mātes uzturs zīdīšanas laikā, cik ilgi zīdīt un kā beigt zīdīšanu.
  • Jaundzimušā aprūpe: kā pareizi pieskarties, celt un turēt mazuli, apģērba izvēle mājās un pastaigu laikā, jaundzimušā vannošana un higiēna, biežākās vecāku kļūdas bērnu aprūpē, un kā no tām izvairīties.
  • Pēcdzemdību sajūtas: pēcdzemdību perioda īpatnības, ķermeņa izmaiņas pēc dzemdībām, sievietes emocionālā pasaule agrīnajā pēcdzemdību periodā, saikne ar jaundzimušo māmiņai un tētim, pēcdzemdību medicīniskie robežstāvokļi (fiziskie un emocionālie) un kur meklēt palīdzību.

Pieteikšanās un papildus informācija par plānotajām aktivitātēm, zvanot uz tālr.: 29222737 vai rakstot uz e-pastu: astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.

 


 

 

Atgriezties