Miniphänomenta atvērto durvju diena: "Kā veidojas skaņa?"

Lai ļautu ieinteresētām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm iepazīties ar mācību metodiku „Miniphänomenta”, un dotu skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem iespēju iepazīt tehnisku norišu pamatus, interesanti pavadot laiku, 23. septembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC), Jelgavā, Svētes ielā 33 notiks „Miniphänomenta” atvērto durvju diena. Šīs dienas tēma - "Kā veidojas skaņa?".

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīta metodika, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā realizē ZRKAC. Metodikas mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Idejas autors ir fizikas doktors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser) no Flensburgas universitātes Vācijā. Metodika paredzēta bērniem no 1. līdz 6. klasei un eksperimentu staciju izmantošana tiek rekomendēta arī fizikas stundās vecāko klašu skolēniem.

Šajā dienā 6-9 gadus vecu bērnudārznieku un sākumskolas skolēnu grupām tiek piedāvāta iespēja darboties ar „Miniphänomenta” un no tās atvasinātās metodikas „Mācies eksperimentējot!” eksperimentu stacijām.

Nodarbību sākuma laiki pl. 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00. Nodarbība vienai grupai ilgst 40 minūtes. Grupā līdz 25 dalībniekiem.

Līdzi jāņem maiņas apavi.

Aicinām interesentus pieteikties dalībai, zvanot pa tālruni: 63012152, vai rakstot uz e-pastu: sanita.sabanska@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties