ZRKAC Metālapstrādes mācību parkā var apgūt jaunas programmas

Tehnoloģisko izmaiņu rezultātā līdz ar ceturto industriālo revolūciju jeb Industry 4.0 ir aktualizējusies viedā ražošana arī metālapstrādes nozarē. Vairs nav iespējams iztikt bez speciāla datorprogrammu nodrošinājuma un datorizētām metālapstrādes iekārtām, tāpēc Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs  (ZRKAC) piedāvā apgūt jaunas mācību programmas.

“Kopumā šādas tehnoloģijas dod iespēju vieglāk risināt inženiertehniskos uzdevumus, organizēt un uzraudzīt jaunā izstrādājuma izgatavošanas un sērijveida ražošanas procesus, tas notiek līdzīgi kā darbojoties virtuālajā 3D realitātē," skaidro ZRKAC Metālapstrādes mācību parka (MMP) vadītājs Māris Ernstsons.

Jaunās iemaņas un zināšanas ZRKAC MMP piedāvā apgūt šādās programmās:

  • lokšņapstrāde – lāzergriešana;
  • lokšņapstrāde – CNC loksnes locīšana;
  • lokšņapstrāde – materiālu noliktava ar automātisko vadības sistēmu;
  • robotizēta plazmas griešana;
  • robotizēta MAG metināšana.

Jaunajās programmās tiek nodrošinātā iespēja mācīties individuāli, atbilstoši esošajam profesionālās kompetences līmenim. Iemācīties lietot viedās ražošanas iekārtas var, apgūstot specifiskas nianses iekārtu lietošanas iestatīšanā un detaļu izgatavošanas praktiskajai plānošanā.

M. Ernstsons norāda, ka aktuālie jaunumi ZRKAC MMP piedāvājumā ir kā turpinājums un pilnveide esošajām mācību iespējām. Piemēram, MAG, MMA, TIG metināšanas mācības tagad tiek papildinātas ar metināšanas iekārtu digitālās vadības apguvi, savukārt CNC virpošanas un CNC frēzēšanas iekārtu lietošanas apguve mūsu kursos cilvēkam dod iespēju pretendēt uz CNC skaidas noņemšanas mašīnu operatora darbu.

Programmu anotācijas pieejamas šeit.

Informācija un pieteikšanās:

tālr.: 63082101, 26171465;
e-pasts: maris.ernstsons@zrkac.jelgava.lv;

 

Atgriezties