ZRKAC top Zaļā bibliotēka

Kā augot izskatās un smaržo baziliks, lakši, majorāns, citrontimiāns, raudene, koriandrs, vērmele, monarda, ārstnieciskā melisa, ārstnieciskā kumelīte un citi vērtīgi augi, šobrīd var redzēt un sajust Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) pagalmā Svētes ielā 33. Garšaugu un ārstniecības augu dārziņš, kas izveidots iestādes pagalmā, ir viens no ZRKAC topošās Zaļās bibliotēkas elementiem.

ZRKAC izglītības attīstības projektu vadītāja Sanita Šabanska stāsta, ka Zaļā bibliotēka ir iestādes darbinieku radoša iniciatīva ar mērķi atbalstīt Eiropas zaļo kursu, piedāvājot iespēju Jelgavas iedzīvotājiem gūt zināšanas un izpratni par vides ilgtspējību.

Iecerēts, ka Zaļā bibliotēka piedāvās informāciju un mācību iespējas par vides ilgtspējību un zaļo dzīvesveidu ikvienam iedzīvotājam. "Gūt zināšanas un vairot izpratni par vides problēmu risinājumiem svarīgi ir visai sabiedrībai kopumā, tāpēc Zaļajā bibliotēkā tiks organizēti saturiski kvalitatīvi un atraktīvi pasākumi visu vecumu bibliotēkas apmeklētājiem. Tiks piedāvātas lekcijas, semināri, grāmatu izstādes un radošās darbnīcas, lai veicinātu iedzīvotāju zināšanas par vides ilgtspējību un zaļajām prasmēm," stāsta S.Šabanska, norādot, ka Zaļā bibliotēka apmeklētājus gaidīs jaunajā mācību gadā, piedāvājot izglītojošas aktivitātes dažādām mērķgrupām – pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, ģimenēm ar bērniem, skolēniem, skolotājiem, ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem un senioriem.

Kā pirmais ieceres solis tapis neliels dārziņš ZRKAC pagalmā, kur jau šobrīd var redzēt, kā aug dažādi augi, iepazīties ar to nosaukumiem un sajust to smaržu.

Foto: Jelgavas pilsēta

Informācija sagatavota:

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvldē

 

Atgriezties