Noslēdzies konkurss "Ideju spogulis 2021"

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) jau vienpadsmito gadu, lai atbalstītu vietējos ražotājus un iepazīstinātu ikvienu ar jaunāko uzņēmēju piedāvājumu, organizē Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbiržu, bet šogad jau otro gadu tā norit attālinātā formātā. Ikvienam mājražotājam, amatniekam un mazajam uzņēmējam bija iespēja ievietot savu piedāvājumu virtuālajā “Svētku e–maisā”, bet tie, kuri to izdarīja līdz 3.decembrim, piedalījās konkursā par radošuma balvu “Ideju spogulis 2021”. Uzvarētājus noteica žūrijas komisija.

Nominācijā “Par idejas pieteikumu” uzvarētājs ir zīmola ULECEkids uzņēmums SIA “Ulece” (Jelgavas novads), kas piedāvā sildāmas un miega lelles, kā arī termoforus bērniem. Marta Buša (Jelgava) zīmola KUKŪ radītāja pati izgatavo 100% lina un 100% kaņepju šķiedras mazgāšanās/masāžas aksesuārus, kas ir veselībai un dabai draudzīgi.  Viņa ieguva balvu nominācijā “Par idejas izstrādi”.

Baltic Burned Boards (Jelgava) “Ideju spoguli 2021” saņēma nominācijā “Par dizaina risinājumu”. Uzņēmums nodarbojas ar kokmateriālu apdedzināšanu pēc senas Japāņu koksnes apstrādes tehnoloģijas, kā rezultātā tiek iegūts unikāls izskats, produktam piemīt arī augsta mitruma izturība, aizsardzība pret putekļiem un samazinās koksnes plaisāšanas risks. “Par radošu pieeju” balvu ieguva Kristīne Lazdiņa (Jelgava), kas piedāvā Latvijā audzētu un ļoti daudzveidīgu aso čili piparu produkciju, kas var lieliski aizstāt importa produktus.

Savukārt balvu nominācijā “Par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu” saņēma ZS Jaunavas (Jelgavas novads), kas ir trifeļu, garšaugu audzētāji un pārstrādātāji. Tika piešķirta arī pārsteiguma balva Laimai Tokarevai (Jelgava) “Par ieguldījumu amata meistarības popularizēšanā”.

Žūrija piešķīra arī atzinības. Tās saņēma:  SIA “LEOBELLA” (Ventspils)par veselīga produkta radīšanu, kas sadarbībā ar LLU zinātniekiem izstrādājusi pazīstamās Nutella krēma aizstājēju- Spēkatella, kas izgatavots no pākšaugiem. Krēmam ir samazināts kaloriju daudzums, tas ir piemērots vegāniem un ir bez alergēniem;  La Beth cosmetics (Jelgava) par zaļās domāšanas virzīšanu;  SIA “GZD Alus darītava “VIEDI” (Jelgava) - par daudzveidīgu produktu radīšanu;  bet Gunārs Johansons (Jelgava) izveidojis no ekoloģiskiem materiāliem radītu produktu, kuru reklamē ar jauku video.

Atzinību par atbalstu vietējiem ražotājiem saņēma SIA “SED-11” (Jelgava) par zīmolu pikniKarba;  Diānai Kļaviņai (Jelgavas novads) par sociālu atbildību”, kura iegūto peļņu  ziedos labdarības akcijai.

“Svētku e-maiss” vēl aktīvi darbojas. Aicinām visus, kuri vēlas iepriecināt sevi, savus tuvākos ar vietējo produkciju,  iepazīties ar “Svētku e–maisa” saturu un izvēlēties pašu labāko, kontaktējoties ar produktu radītājiem (kontakti “Svētku e–maisā”- www.zrkac.lv).

Ja šajā laikā radīti jauni produkti un piedāvājumi, tos var paspēt ievietot “Svētku E-maisā” līdz 17. decembrim, aizpildot anketu tiešsaistē ieej.lv/svetku_emaiss_2021 vai nosūtot informāciju pa e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv. Informācijā jāiekļauj produktu fotoattēli, produktu nosaukums/īss apraksts, kontaktinformācija (tālrunis, e-pasts, “Facebook” konts, internetveikals). Sniegtie personas dati tiks izmantoti, apstrādāti un glabāti līdz noteiktā mērķa sasniegšanai, kontaktbiržas norises laikā, saskaņā ar normatīvo datu drošības regulējumu.*

Lai visiem skaists svētku gaidīšanas laiks!

 

Radošuma balvas “IDEJU SPOGULIS 2021” balvas ieguvēji

SIA Ulece

par idejas pieteikumu

Jelgavas nov.

Marta Buša (zīmols KUKŪ)

par idejas izstrādi

Jelgava

Baltic Burned Boards

par dizaina risinājumu

Jelgava

Kristīne Lazdiņa

par radošu pieeju

Jelgava

ZS Jaunavas

par veiksmīgu idejas un

dizaina risinājumu

Jelgavas nov.

 

Radošuma balvas “IDEJU SPOGULIS 2021” atzinības saņēmēji:

Gunārs Johansons

par radošu pieeju produkta virzīšanā

Jelgava

La Beth cosmetics

par zaļās domāšanas virzīšanu

Jelgava

SIA GZD Alus darītava “VIEDI”

par daudzveidīgu produktu radīšanu

Jelgava

SIA LEOBELLA, Spēkatella no Fabagood

par veselīga produkta radīšanu

Ventspils

SIA SED-11, pikniKarba

Par atbalstu vietējiem ražotājiem

Jelgava

Diāna Kļaviņa

par sociālu atbildību

Ozolnieki

 

 

Pārsteiguma balva

Laima Tokareva

par ieguldījumu amata meistarības popularizēšanā

Jelgava

 

Galerija

Konkurss "Ideju spogulis 2021"
Atgriezties